«
  1. Anasayfa
  2. Uncategorized
  3. Sakarya’da sokak hayvanları için protokol imzalandı

Sakarya’da sokak hayvanları için protokol imzalandı

Sakarya'da sokak hayvanları için protokol imzalandı

AKOM’da düzenlenen protokol törenine Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Volkan Toker, Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Başkan Ekrem Yüce, “Çok önemli bir projeye imza attık. Şehrimiz için hayırlı olsun” dedi. Veteriner Hekimler Odası Başkanı Volkan Toker ise, “Sakarya’da sokak hayvanlarıyla ilgili ciddi bir sıkıntı vardı. Başkanımız bu işin üzerine titredi, eğildi ve bizleri de bu işin içine katarak sıkıntıyı çözmek için büyük özveri sergiledi. İnşallah bu projeyle sokak hayvanlarıyla ilgili ciddi sorunların önüne geçeceğiz” diye konuştu.

Başkan Yüce, “Bugün burada Sakarya’mız ve ülkemiz için çok önemli bir çalışma için bir araya geldik. Sokak hayvanlarımızı koruduğumuz gibi onlardan korkan hemşerilerimizin güvenliğini de sağlamalıyız. Kontrolsüz üremeyle çeteleşen köpeklerin en temel çözümü bu üremeyi kontrol altına almaktır. Sakarya Veteriner Hekimler Odası ile bugün imzalayacağımız protokol sayesinde kısırlaştırma seferberliğini başlatacağız. Bu kısırlaştırma sayesinde sokak hayvanlarımızın dengeli üremelerini kontrol altına alacağız. Buna ilaveten ömürlerini verimli ve sağlıklı bir şekilde geçirmelerini sağlayacağız” sözlerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *