«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. Samsung Galaxy Watch5 Serisi ile özlediğiniz uyku düzenine kavuşmaya hazır mısınız?

Samsung Galaxy Watch5 Serisi ile özlediğiniz uyku düzenine kavuşmaya hazır mısınız?

samsung-galaxy-watch5-serisi-ile-ozlediginiz-uyku-duzenine-kavusmaya-hazir-misiniz.jpg

Kişisel sağlık ve uyku takibi için kullanıcılara sunduğu olanakları çeşitlendirmeye devam eden Samsung, sağlıklı yaşam vizyonunun zirvesi olan Galaxy Watch5 Serisi ile kullanıcıların uyku alışkanlıklarını düzenlemeleri ve geliştirmelerine yardımcı oluyor. Galaxy Watch5 Serisi’nin Uyku Koçluğu özelliği, kullanıcıların uyku alışkanlıkları ve düzenini takip edip, kişiye özel program ve öneriler oluşturabiliyor.

Samsung, Galaxy Watch5 Serisi’nin yenilikçi teknolojileriyle kullanıcılara gündüz alışkanlıklarını olduğu kadar gece alışkanlıklarını da optimize etme olanağı sunuyor. Uyku takibi bir sağlık trendi olarak yükselişine devam ederken, Samsung Galaxy Watch kullanıcılarının yaklaşık yüzde 50’si haftada en az bir defa uyku alışkanlıklarını takip ediyor. Kullanıcıların yüzde 40’ı ise uyku alışkanlıklarını haftada en az üç defa takip ediyor. Samsung, 17 Mart Dünya Uyku Günü ve Uyku Farkındalığı Haftası® dolayısıyla kullanıcılara iyi bir gece uykusu için bazı hatırlatmalar yapıyor.

Daha sağlıklı bir uyku için Galaxy Watch5 Serisi ile takip yapmak mümkün

Herkesin uyku düzeni farklı olduğu için, her kişinin kendi uyku düzenini özgün kılan unsurları öğrenmesi önemli. Samsung bu noktada kullanıcıların kendilerine ait uyku düzenini takip etmesini ve anlamasını kolaylaştırıyor. Örneğin, Galaxy Watch akıllı modellerinde yer alan BioActive Sensörü, kişisel uyku düzenini takip edebiliyor. Uyanık olunan veya derin uyku saatlerini, kandaki oksijen oranı ile takip ederek, ertesi gün sonuçları Samsung Health uygulaması üzerinden paylaşıyor. 

Daha sağlıklı bir uyku düzeni için izleme de tek başına yeterli değil. İyi alışkanlıklar geliştirmek de son derecede önemli. Samsung, bunu da ‘Uyku Koçluğu’ uygulaması ile daha kolay hale getiriyor. Samsung Galaxy Watch5 Serisi, kullanıcıların uyku düzenini yedi gün boyunca takip ettikten sonra, kullanıcının uyku düzenini tarif eden sekiz farklı sembol hayvandan birini seçiyor. Daha sonra da kişiye özel aylık bir program oluşturuyor. Uyku Koçluğu ayrıca, sağlıklı alışkanlıklar ve rutinler kazandırmak için de kullanıcılara bir yol gösteriyor. Bu sayede kişiye özel, daha verimli ve kaliteli bir gece uykusu düzeni sağlanıyor. Seri, aynı zamanda günlük aktivitelerinizi de takip ederek, egzersiz, uyku, beslenme gibi aktiviteleri daha iyi yönetebilmek için ipuçları ve yönlendirmeler sunuyor.

Kaliteli bir uyku için gereken ortamı Galaxy Watch akıllı saat hazırlıyor

Ortam, ekran ışığı ya da oda sıcaklığı gibi birçok unsur, uyku kalitemizi etkileyebilir. Kullanıcılar, ‘Uyku Modu’nu Galaxy akıllı telefonları ve Galaxy Watch akıllı saatleriyle senkronize ederek mobil cihazların neden olabileceği rahatsızlığı azaltabiliyorlar. Kullanıcılar, bildirimleri sessize alarak, telefon arka planını gri tona ayarlayabiliyor. Uyku Modu, aynı zamanda ‘Her Zaman Açık Ekran’ modunu da kapatarak kullanıcılar, Galaxy Watch’un ekranına dokunduğunda veya bileklerini oynattıklarında aktive olmamasını sağlıyor. 

Konu bağlantılı ev cihazları olduğunda Samsung SmartThings platformu, Samsung ve diğer markalara ait olan akıllı ev ürünlerini kontrol edebilmeyi sağlıyor. Galaxy Watch akıllı saatler, her gece kullanıcıların uykuya daldığı anı tespit ederek, otomatik olarak panjurları, ışıkları ya da klimayı kapatabiliyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *