«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. Samsung renk görme bozukluğu olan kullanıcılara özel 'SeeColors Modu'nu sunuyor

Samsung renk görme bozukluğu olan kullanıcılara özel 'SeeColors Modu'nu sunuyor

samsung-renk-gorme-bozuklugu-olan-kullanicilara-ozel-seecolors-modunu-sunuyor.jpg

Samsung 2023 model TV ve monitör serisinde yer alan TÜV Rheinland’dan ‘Color Vision Accessibility/Renk Görme Erişilebilirliği’ sertifikasına sahip olan SeeColors Modu, renk görme bozukluğuna sahip izleyicilere daha keyifli bir seyir deneyimi yaşatmak için ekranın renk özelliklerini yeniden düzenliyor. 

Samsung Electronics, 2023 model TV ve monitör serisine SeeColors modunu ekledi. Yeni erişilebilirlik özelliği, renk görme bozukluğunun derecesine ve türüne göre farklı renk ayarları yapmaya imkan tanıyan gelişmiş bir seyir deneyimi sunuyor

SeeColors moduyla, kullanıcıların kendilerine içlerinden en uygun olanı seçebileceği dokuz görüntü ön ayarı sunuluyor. Bu özellik, izleyicilerin renk görme bozukluğu derecesine veya türüne bağlı olarak ekrandaki renkleri kolayca ayırt edebilmesini sağlayan kırmızı, yeşil ve mavi renk seviyelerini ayarlıyor.

Renk görme bozukluğuna sahip izleyicilerin, ekrandaki görüntüleri olması gerektiği gibi görerek içeriklerin keyfini çıkarmasına yardımcı olan SeeColors özelliği, ilk kez 2017’de bir uygulama olarak kullanıma sunulmuştu. Artık bu özellik, TV ve monitörlerin erişilebilirlik menülerine entegre edildi ve kullanımı daha kolay hale getirildi. 2023 model ürün satın almış olan tüketicilerin cihazlarındaki erişilebilirlik menüsüne SeeColors özelliği eklemesi için yeni bir yazılım güncellemesi yayınlanacak.

Samsung, renk görme bozukluğu olanların Samsung ekranlarında izlediği içeriklerden daha fazla keyif almasını sağlayan SeeColors modu için TÜV Rheinland’dan ‘Color Vision Accessibility/Renk Görme Erişilebilirliği’ sertifikası aldı. Bu yetkinlik, Samsung’un ‘Screens Everywhere, Screens for All /Her Yerde Herkes İçin Ekran’ vizyonu kapsamındaki erişilebilirlik taahhüdünün bir adımını oluşturuyor. 

Samsung Electronics Görsel Ekran İş Birimi Başkan Yardımcısı Seokwoo Jason Yong, konuyla ilgili olarak, “Renk körlüğü ya da görme bozukluğu yaşayanlara yardımcı olmak için 2023 model TV ve monitör serimizde, SeeColors ve Relumino Modu da dahil olmak üzere, yeni erişilebilirlik özellikleri sunmaktan heyecan duyuyoruz. ‘Her Yerde Herkes İçin Ekran’ vizyonu altında inovasyonlar yapmaya ve kapsayıcı teknolojileri tüketicilerimize sunmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *