«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Setur, Uzakrota Seyahat Zirvesi’ne katıldı, 2023 turizm gündemi ile ilgili beklentilerini paylaştı

Setur, Uzakrota Seyahat Zirvesi’ne katıldı, 2023 turizm gündemi ile ilgili beklentilerini paylaştı

setur-uzakrota-seyahat-zirvesine-katildi-2023-turizm-gundemi-ile-ilgili-beklentilerini-paylasti.jpg
  • Koç Topluluğu şirketlerinden Setur, dünyanın en etkili 10 turizm etkinliğinden biri olan Uzakrota Seyahat Zirvesi’ne katıldı. 
     
  • Etkinlikle eş zamannlı düzenlenen Uzakrota Seyahat Ödülleri’nde Setur “Dünyanın Lider Seyahat Yönetim Şirketi” kategorisinde 1’nci, “Dünyanın Lider MICE Turizm Ajansı” kategorisinde ise 2’nci oldu.
     
  • Zirvede konuşan Setur Turizm Operasyon Direktörü Oktay Temeller,   “Yurt dışından ülkemize büyük ilgi söz konusu. Konaklama kapasiteleri dengeli ve verimli bir şekilde kullanılırsa 2023 yılında turizmde fark yaratabiliriz” dedi.
     

Müşteri memnuniyetinde turizm sektörünün kesintisiz lideri* Setur, 29 Kasım 2022 tarihinde Hilton Bosphorus’ta düzenlenen Uzakrota Seyahat Zirvesi’nin (Uzakrota Travel Summit) katılımcıları arasında yer aldı. Turizm sektöründe 2023 beklentileri, değişen müşteri profilleri, gelen ve giden seyahat pazarı gibi farklı konuların ele alındığı kapsamlı zirvenin devamında, İstanbul Akvaryum Florya’da düzenlenen Uzakrota Seyahat Ödülleri’nde ise (Uzakrota Travel Awards) Setur, iki önemli ödülün sahibi oldu; “Dünyanın Lider Seyahat Yönetim Şirketi” (World’s Leading Travel Management Company) kategorisinde birinciliğe, “Dünyanın Lider MICE Turizm Ajansı” (World’s Leading MICE Tourism Agency) kategorisinde ise ikinciliğe layık görüldü. 

 

2023: Türkiye’de Turizmin Şanslı Yılı Mı? 

Setur, Uzakrota Seyahat Zirvesi’nde uzman ekiplerinin yer aldığı standında sektör oyuncularıyla bir araya gelirken, Setur Turizm Operasyon Direktörü Oktay Temeller zirve kapsamında “2023: Türkiye’de Turizmin Şanslı Yılı Mı?” başlığını taşıyan bir oturum gerçekleştirdi. Temeller şu değerlendirmelerde bulundu: “Son dönemde Türkiye’ye yurtdışından büyük bir ilgi olduğunu ve rezervasyonların oldukça yoğun şekilde gerçekleştiğini gözlemliyoruz. Özellikle Avrupa’da yaşanan gelişmeler neticesinde gelen ziyaretçilerin sayısında önemli bir artış bulunuyor. Öte yandan yurt içinde fiyatların sezon içinde daha da yükseleceği düşüncesi ile daha önce erken rezervasyonu tercih etmeyen tatil severler de dahil olmak üzere bu sene erken rezervasyona yoğun bir ilgi olacağını düşünüyoruz. Erken rezervasyonun, toplam satışlar içerisinde payının yüzde 50-55 seviyesine ulaşacağını, geçen yıla kıyasla yüzde 10’lara varan bir artış göstermesini öngörüyoruz. Setur olarak, yüzde 50’lere varan erken rezervasyon indirim kampanyamızla tatil severleri hayallerindeki tatile ulaştırmayı arzuluyoruz.”

 

Erken rezervasyonun yanı sıra konaklama kapasitelerinin kullanımı ile ilgili olarak da değerlendirmede bulunan Temeller: “Mevcut kontratlara baktığımızda örneğin Bodrum ve Çeşme’de toplam kapasitenin en az yüzde 50’sinin Türk konuklara ayrıldığını görüyoruz. Bu noktada konaklama kapasiteleri yerli ve yabancı konuklara dengeli ve verimli bir şekilde kullanılırsa 2023’ün turizm sektöründe Türkiye’nin şanslı yılı olabileceğini ve turizmde fark yaratabileceğimizi düşünüyoruz.”

 

*“Müşteri memnuniyetinde sektör birinciliği, bağımsız araştırma şirketi SIA Insight’ın Eylül-Ekim 2022 döneminde 1.507 katılımcı ile, kantitatif araştırma yöntemleri kullanılarak 9 turizm acentesi üzerinden değerlendirilen müşteri memnuniyet araştırmasının toplam memnuniyet endeksi sonucuna göredir. Bu sonuca göre Setur, 2020 yılından bu yana üç yıldır müşteri memnuniyetinde kesintisiz lider konumda yer almaktadır.” 

 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *