«
  1. Anasayfa
  2. Uncategorized
  3. Sezai Karakoç, Sakarya’da anıldı

Sezai Karakoç, Sakarya’da anıldı

Sezai Karakoç, Sakarya'da anıldı

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde, Sezai Karakoç’un hayatına dair kısa bir film gösterimi yer aldı.

Prof. Dr. Fatih Andı, Prof. Dr. Turgay Anar, Dr. Öğr. Üyesi Mesut Koçak ve Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı panelde, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sezai Karakoç’a ait Mona Roza adlı şiiri okudu.

Programda konuşan Başkan Yüce, şairin savunduğu değerler noktasında hiçbir zaman taviz vermediğini ifade ederek, “Rahmetli Sezai Karakoç, bir şair olmanın yanında aynı zamanda önemli bir mütefekkir ve yılmaz bir dava adamıydı.” dedi.

Başkan Yüce, Sezai Karakoç’un fikirleri ve düşünceleriyle olduğu gibi karakteriyle de oldukça özel bir şair olduğunu dile getirerek, “Erdemli ve mütevazi bir hayatı vardı. Sadece bu toprakların değil aynı zaman batı medeniyetine de hakim oluşu, Karakoç’un izlediği seyir çizgisinde somut ve sonuç odaklı fikirlerin doğmasını sağladı. Bizler kendisinden razıyız, Mevlam da razı olsun.” diye konuştu.

Sezai Karakoç’un topluma önemli fikirler bırakarak bir anlamda dünya sürgününü tamamladığını söyleyen Başkan Yüce, “İnşallah bizlerde şahsı manevileri ve fikirlerini yaşatarak, üzerimize düşen sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Bu vesile ile ben bir kez daha şairimiz, mütefekkirimiz Sezai Karakoç’u rahmetle anıyor ve programın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı. 
Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *