«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Sitrett MX 13 milyon 202 bin TL fon topladı

Sitrett MX 13 milyon 202 bin TL fon topladı

Sitrett MX 13 milyon 202 bin TL fon topladı

Sitrett MX 13 milyon 202 bin TL fon topladı

Türkiye kitle fonlama sisteminin en yüksek tutarı. Sitrett MX 13 milyon 202 bin TL fon topladı.

Nano teknoloji temizleyici cihazlar üreten yerli girişim Sitrett MX, fonbulucu platformunda çıktığı paya dayalı kitle fonlaması turunda 13 milyon 202 bin TL yatırım aldı. Türkiye kitle fonlaması sisteminin en yüksek fon tutarına ulaşan girişim, bu başarının ardından her finansal çeyrekte temettü ödemesi yapacak, ayrıca dağıtılabilir kârının %2’sini yeni startup’lara veya yatırım fonlarına aktaracak.

Nano temizlik ve hijyen teknolojileri, dezenfektan cihazları,  zirai mücadele cihazları, zirai don önleme cihazları, far parlatma cihazları ve solüsyonları üreticisi Sitrett MX fonbulucu platformunda çıktığı yatırım turunu rekorla tamamladı.

Paya dayalı kitle fonlama turunda 93’ü nitelikli olmak 1.565 yatırımcıdan toplam 13.202.503 TL fon toplayan girişim, Türkiye’de bir girişime kitle fonlaması ile aktarılan en yüksek tutara ulaştı. Sektöründe öncü, zararsız ve etkili çözümler üreten; geliştirdiği teknoloji ve ürünler ile fark yaratan, bireye ve çevreye saygılı özel bir dünya şirketi olmak misyonuyla çalışan Sitrett MX, bu başarısının ardından tur başında taahhüt ettiği gibi her finansal çeyrek sonunda elde edeceği dağıtılabilir kârın %2’si ile yeni startup firmalara veya yatırım fonlarına yatırım yapacak. Kitle fonlaması mevzuatı gereği bu yatırımlarda toplanan fon değil, diğer kaynaklar kullanılacak. Böylece şirkete yatırım yapan yatırımcıların bu yatırımlara hisseleri oranında ortaklığı gerçekleşecek. Yine dağıtılabilir kârın en az %48’i ile ise genel kurullarda alınan kararlara bağlı olarak hissedarlara temettü olarak dağıtılacak. Temettü ödemeleri oranı, sonraki yıllarda genel kurulda alınacak kararlara göre belirlenecek.  Bu ödemeler, şirketin kurumsal bir geleneği olarak değiştirilmeyecek şekilde düzenlenerek esas sözleşmeye eklenecek.

Hedef; ilk yıl sonunda %500 büyüme

Sitrett MX’in dünyanın en güçlü çok amaçlı zararsız temizleyicisini geliştirmek için yedi üniversitenin ortak olduğu İnnopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde başlayan Ar-Ge çalışmaları, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen “Teknolojik Ürün Belgesi” ile resmileşmişti. Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Teknolojik Ürün Belgesi almayı hak eden ürünler, Devlet Malzeme Ofisi Teknolojik Ürünler Kataloğunda Sitrett MX ile sektörün ilk ve tek markası olarak yer aldı. Girişim, şu aşamada 70 ülkede marka tescili almış durumda ve Avrupa başta olmak üzere onlarca ülkeye ihracat yapıyor.

Yatırım turunun ardından açıklama yapan Sitrett MX Kurucusu Muhammet Barış Sütcü, “Aldığımız yatırımla öncelikle reklam bütçemizi oluşturup, hedef ülke çalışmalarımızı organize edeceğiz. Kur farkından ötürü titiz bir planlama ile bu ülkelerde maksimum erişim ve satışa ulaşmayı planlıyoruz Aynı zamanda elde ettiğimiz finansmanı personel ve işletme sermayesi, hızlı büyüme etkisine karşı üretim kapasitesini artırabilme sermayesi gibi gereklilikleri de yerine getirebilmek adına ana harcama kalemi reklam olmak üzere ekibi büyütme, araç, stok, yeni ürün grubu ambalaj çalışmaları ve yeni AR-GE proje giderlerimizde kullanacağız. İlk yıl sonunda %500’lük büyüme hedefliyoruz. İkinci yıl sonunda ilave %100 ve devam eden üç yıl en az %50 büyüme potansiyeline sahibiz. Bize yatırım yapan yeni ortaklarımızın  verdiği güçle çarpan etkisi yaratacak ve sektörümüzde dünya lideri bir marka yaratacağız. Tüm gönüldaşlarımıza sonsuz teşekkürler” dedi.

Fonbulucu Kurucusu ve CEO’su Hakan Yıldız ise, “Yerli ve milli bir girişim olan Sitrett MX, platformumuzda 25 Temmuz günü çıktığı kitle fonlama turunda 12 milyon TL hedeflemişti. Yatırımcılarımızın yoğun ilgisi sonucu hedefini aşarak rakamı 13 milyon TL’nin üzerine taşıdı ve Türkiye kitle fonlama sistemindeki en yüksek tutara ulaştı. Girişimcilik ve yatırımcılık ekosisteminde kitle fonlama modelinin kullanılması ülkemizi giderek çok daha farklı bir kulvara yerleştiriyor. fonbulucu platformu olarak ekosistemi geliştirmek ve sermayeyi tabana yaymak misyonuyla çıktığımız bu yolda son derece tutarlı, son derece hızlı bir gelişim kaydediyoruz. Toplamda 1 milyar 800 bin TL’yi aşan fonlama talebi ve 137 milyon TL’ye ulaşan yatırım tutarımızla yıl sonunda 150 milyon TL’lik hedef tutarın üzerine çıkacağımıza eminiz. Daha nice başarılarla bir arada olmak üzere Sitrett MX’i tebrik ediyor, modelin geleceğine inanan yatırımcılarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Sitrett MX 13 milyon 202 bin TL fon topladı yazısı ilk önce HaberTR üzerinde ortaya çıktı.

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *