«
  1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Son Dakika Tatilleri Bütçeleri Zorlayacak

Son Dakika Tatilleri Bütçeleri Zorlayacak

“2022’DE TATİLCİLER ERKEN REZERVASYONUN AVANTAJINI DENEYİMLEDİ, 2023 YAZ SEZONU İÇİN ERKEN REZERVASYON ÖN TALEPLERİ CİDDİ ORANDA ARTTI” Son Dakika Tatilleri Bütçeleri Zorlayacak!

TATİLBUDUR.COM; ATF’DE YILIN SON SÖZLERİNİ SÖYLEDİ, YENİ SEZONA DAİR ÖNGÖRÜLERİNİ PAYLAŞTI

Seyahat sektörünün öncü oyuncularından Tatilbudur.com; özel sponsor olarak katıldığı Antalya Turizm Fuarı’nda 2022 yılının genel değerlendirmesini yaptı. Tatilbudur.com Operasyon ve Kontrattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Çubuk’un derinlemesine ele aldığı turizm sektöründe 2023 erken rezervasyon ön taleplerinin bir önceki yıla ciddi oranda artış gözlemlendiği söylendi. 1.2 milyonun üzerinde misafirin tatil deneyimlerine aracılık ettiklerini ifade eden Çubuk bir önceki yıla göre Yurtiçi Ürün Gruplarının toplamında yüzde %46 büyüdüklerini belirtti.

Türkiye’nin 56 ilinde 500’den fazla acentesi ve 2.500 seyahat danışmanı ile Tatilbudur.com; sektördeki 25 yıllık deneyimi ile Antalya Turizm Fuarı’na özel sponsor olarak katıldı.Web sitesi ve mobil uygulamalarında yıllık 55 milyon üzeri ziyaretçiye sahip olan Tatilbudur, sektörün en önemli fuarında profesyonelleri ağırladı. 27 – 28 Ekim tarihlerinde Antalya Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleşen organizasyonda Tatilbudur.com Operasyon ve Kontrattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Çubuk ile 2022’yi değerlendirdi ve 2023 öngörülerini yorumladı.

2022’nin Kazananı Turizm Sektörü Oldu

Pazarın en iyi büyüme kaydettiği yıl 2022 yılı, 2018-19 yıllarını referans yılları olarak gördüğümüzde bu yıllara kıyasla 2022 hacimli bir yıl oldu.İngiltere, Orta Avrupa ve Rusya turizm sektörü için iyi bir Pazar oldu. Özellikle Rusya pazarına yönelik tüm umutlar bitmişken ciddi bir akın geldi. 2.5 milyona yakın Rus misafiri ağırladık. 2023 son dakika kontenjanlarına yer bırakmayan, erken rezervasyon ile planlanacak bir yıl olacak. Bu senenin deneyiminde şunu gördük. Erken rezervasyon ön talepleri çok arttı. Bunun temel nedeni geçen sene erken rezervasyon yapanlar ciddi bir kar eldi etti. Erken rezervasyonda 10.000 olan tatilin bütçeleri sezonda 3 katına yakın fiyatlara ulaşınca erken alanlar karlı çıktı.

Tatil Kriz Anında İptal Edilen Olmaktan Çıktı, Artık Olmazsa Olmaz!

Özellikle Pandemi ve sonrası dikkatimizi çeken en önemli detaylardan birisi tüketicilerin artık tatil olgusunu eskiden olanın aksine herhangi bir kriz anında ilk vazgeçilen biraz da lüks olarak görülen harcamalar grubundan çıkararak önceliklendirilen ve her türlü koşulda ihtiyaç görülen ve kolay vazgeçilmeyen harcamalar sınıfına sokmaları oldu.

Sektörün Yükselen Konsepti “Her Şey Dahil” Karlı Çıktı

Pandemide insanlar izole tatil nedeniyle karavan turizmi ve villa kiralamalara yöneldi. Kalabalıktan kaçanlar için yalnızlık tercih sebebi oldu. Hayat standartlarında rahat ve konforlu oldular. Ama şimdi fiyat artışı ve enflasyon nedeniyle “Her Şey Dahil Konsept” öne geçti. Her şey dahil konsepte verilen tutar ile yeme ,içme,konaklama dahil tüm unsurları içinde barındıran tatil olgusu,  villa ya da özellikle yeme içme gibi unsurları dışarıda bırakan seçenekler karşısında oldukça karlı hale geldi tüketicilerin bütçeleri açısından.

Son Dakika Tatilleri Bütçeleri Zorlayacak

Türkiye’de seçim turizm ekonomisini etkileyen unsur olmuştur. Seçimin tarihi belli bile olsa insanlar seçim stresi ile o tatil alışverişini yapmıyorlardı. Önceki deneyimlerimizden yola çıkarak şunu söyleyebiliriz ki bugüne kadar tüm seçim süreçleri satın alma motivasyonunu düşürdü. Ancak bu sene erken rezervasyon yaptıran tüketici 1/3 oranında maliyet avantajı sağladı. Bu nedenle bir olumlu bir olumsuz ihtimal var. Biz erken rezervasyondan kaynaklanan maliyet avantajının baskın çıkacağını ve bu erken rezervasyon döneminin talepler açısından oldukça yoğun geçeğini düşünüyoruz. Çünkü öncelikle Erken Rezervasyon demek artık erken ödemek anlamına gelmiyor güncel kredi kartı kampanyaları ile bugün alacağınız 2023 tatilinizin ilk taksit ödemesini 4-5 ay sonra yapmaya başlayacaksınız.

Son Dakika Tatilleri Bütçeleri Zorlayacak yazısı ilk önce Gezi Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *