«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. SSM Öğrenme Programları Mart Ayı Çocuk Atölyeleri Başlıyor

SSM Öğrenme Programları Mart Ayı Çocuk Atölyeleri Başlıyor

ssm-ogrenme-programlari-mart-ayi-cocuk-atolyeleri-basliyor.jpg

Sakıp Sabancı Müzesi’nin, farklı yaş grubundan çocuklara yönelik yaratıcı düşünmeyi teşvik edici, sosyal ve duyusal becerilerini geliştirici atölyeleri Mart ayında mimarlık, mühendislik ve sürdürülebilirlik kavramlarına odaklanan içeriğiyle devam ediyor.

Eğil, Bükül, Yansıt atölyesinde dünyaca ünlü heykeltraş Anish Kapoor’un SSM bahçesinde yer alan “Çift” isimli heykelinden yola çıkacak çocuklar ve aileleri, yansıtan ve şekil alan materyalleri kullanarak birer heykel tasarlayacaklar. 3-5 yaş çocuklara yönelik atölye 5 Mart Pazar günü 13.00-14.00 saatleri arasında düzenlenecek.

Benim Kulem atölyesinde çocuklar mühendislikte yapıları güçlendirmek için kullanılan çapraz kirişin önemini ve çapraz bağlantıların yapının hareket etmesini nasıl desteklediğini deneyerek öğrenecekler.   6-8 yaş çocukların katılacağı atölye 11 Mart Cumartesi günü 11.00-13.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Geleceğin şehirlerindeki binaların, meydanların ve parkların üç boyutlu maketlerle inşa edileceği Gelecek Canlanıyor atölyesi 12 Mart Pazar günü 4-6 yaş grubu çocuklar için düzenlenecek. 11.00-12.30 saatleri arasındaki atölyede çocuklar, ebeveynlerinin yardımıyla kurguladıkları şehirlerin farklı parçalarını tasarlayacak. 

Küçük Parçalar, Büyük Hayaller atölyesinde çocuklar, Agnes Denes’in ‘Yaşayan Piramit’ eseriyle birlikte müze bahçesinde yer alan çeşitli bitkileri inceledikten sonra gündelik hayatta tükettikleri malzemelerle kendi manzara kompozisyonlarını oluşturacaklar. 19 Mart Pazar günü 11.00-12.00 arasındaki atölyeye 3-5 yaş grubu çocuklar katılacak. 

19 Mart Pazar günü 6-9 yaş grubu çocuklar ise Piramitlerin Yükselişi atölyesinde Agnes Denes’in “Yaşayan Piramit” isimli eseri inceleyecek. 13.00-14.00 saatleri arasındaki atölyede çocuklar müze bahçesindeki doğal malzemelerle hayal ettikleri piramit maketlerini tasarlayacak.

Geleceğin şehirlerinin sürdürülebilir fikirlerle üç boyutlu maketlere dönüştürüleceği Gelecekteki Yaşam atölyesinde çocuklar, konut, park, hastane, ofis gibi yaşam alanlarını tasarladıktan sonra bu parçaları arkadaşları ile birleştirerek geleceğin şehrini oluşturacaklar. 6-8 yaş çocuklara yönelik atölye 25 Mart Cumartesi günü 11.00-13.00 saatleri arasında düzenlenecek.

SSM’in çocuklara yönelik Mart ayı programı 26 Mart Pazar günü, 11.00-13.00 saatleri arasında Dönüşen Şehir atölyesiyle tamamlanacak.  9-11 yaş grubu çocuklar şehir planlamasının temel ilkelerini, şehirlerin işleyişinin ve karakterinin nasıl oluştuğunu öğrenecek ve geri dönüştürülebilir atık malzemelerle kendi kurguladıkları şehirleri tasarlayacak. 

Sakıp Sabancı Müzesi’nin 18-36 ay arası bebeklere yönelik Pusetli Aileler programı kapsamında 5 Mart Pazar günü Müzede Şekil Avı: Sonia Delaunay etkinlİği gerçekleştirilecek. 11.00-12.00 saatleri arasındaki atölyede tekstil ve moda tasarımcısı Sonia Delaunay’ın eserlerinden ilhamla geometrik şekilleri duyusal oyunlarla keşfedecek çocuklar, ince ve kaba motor becerilerinin gelişimi destekleyecek boyama tekniği ile kıyafetleri renklendirecek.

Müzede Renk Avı: Keith Haring atölyesi 10 Mart Cuma ve 31 Mart Cuma günleri saat 11.00-12.00 arası düzenlenecek. Atölyede, Amerikalı sanatçı Keith Haring’ in eserlerinden hareketle hazırlanan duyusal oyunlarla renkler keşfedilecek.

Pop Art’ın ikonik temsilcilerinden Amerikalı ressam ve heykeltraş Jeff Koons’un eserlerinden hareketle tasarlanan Müzede Doku Avı: Jeff Koons atölyesi ise 17 Mart Cuma ve 24 Mart Cuma, 11.00 – 12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Atölyede minik sanatseverler farklı dokularla ilgili alıştırmalar yapacak.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *