«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Suriye sınırında sülfürik asit operasyonu

Suriye sınırında sülfürik asit operasyonu

Suriye sınırında sülfürik asit operasyonu

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kilis’te gerçekleştirilen operasyonlarda Suriye’ye geçmek üzere Çobanbey Gümrük Kapısı’na gelen iki tır, Gümrük Muhafaza ekiplerinin risk analizi sonucu şüpheli olarak değerlendirildi.  Araçlarda taşınan yüklerin “gübre” olarak beyan edildiğini gören ekipler araçları x-ray taramasına sevk etti. Tarama sonucunda şüpheli yoğunlukların tespiti üzerine detaylı aramaya geçilerek yüklerden numune alındı.

Uyuşturucu ve kimyasal madde teşhis cihazıyla gerçekleştirilen analiz sonucunda her iki araçta da taşınan eşyanın sülfürik asit olduğu anlaşıldı. Numunelerin Ankara Gümrük Muhafaza Kriminal Laboratuvar Müdürlüğü, İzmir Laboratuvar Müdürlüğü ve İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına sevkinin gerçekleşmesinin ardından yapılan tetkikler sonucu tırların yükünün sülfürik asit olduğu kesinleşti.

Sülfürik asit boyar madde, ilaçlama, pigment, inorganik tuz, metalurji işlemlerinde kullanılabilen bir madde olmakla birlikte bunun dışında uyuşturucu ve patlayıcı yapımında da ara kimyasal olarak kullanılıyor. Yakalanan sülfürik aside el konulurken olayla ilgili soruşturmalar Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediyor.

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *