«
  1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. TGF Başkanı Karaca : “Cumhurbaşkanı, yeni yasayı veto etmelidir”

TGF Başkanı Karaca : “Cumhurbaşkanı, yeni yasayı veto etmelidir”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu tarafından Manisa’nın Kula ilçesinde düzenlenen toplantıda Dezenformasyon Yasası ile ilgili açıklamalarda bulunuldu. 

Manisa Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği’nin ev sahipliğindeki toplantıya; Genel Başkan Yılmaz Karaca, Genel Başkan Vekili Cafer Esendemir, Genel Sekreter Bayram Ekici, Genel Başkan Yardımcısı Levent Altun, Mali Sayman Derya Akbıyık, Genel Sekreter Yardımcıları Ercihan Çakmak ve Semra Şener, Yönetim kurulu üyesi Alaettin Yakın katıldı.

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, toplantının ardından TBMM’de kabul edilen Dezenformasyon Yasası kapsamında internet gazeteciliği ile yazılı basının birleştirilmesinin Anadolu’da yayınlanan 970 gazeteyi çıkmaza sokacağını öne sürerek, “İnternet gazeteciliğinin ayrı bir yasası olmalı.” ifadesini kullandı.

TGF olarak Ankara’daki tüm siyasi parti temsilcileriyle görüşmeler yaparak endişelerini dile getirdiklerini söyleyen Karaca, “Yıllardan beri internet medya yasasının çıkması gerektiğini vurguladık. Bu alanda bir düzenleme yapılması gerekiyordu. Ancak yeni basın yasasında internet medya düzenlemesi ile birlikte özellikle 29. maddenin olumsuz sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

TGF’nin 20 bine yakın üyesiyle Türkiye’nin en büyük basın meslek kuruluşu olduğunu söyleyen Genel Başkan Yılmaz Karaca, “Yeni basın yasasında, basın kartları komisyonunda gazetecilerin haklarını savunan basın meslek örgütleri yok sayıldı. Sayın Cumhurbaşkanı yeni yasayı veto etmelidir.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *