«
  1. Anasayfa
  2. Uncategorized
  3. TÜGVA’dan ödüllü kitap okuma yarışması

TÜGVA’dan ödüllü kitap okuma yarışması

TÜGVA’dan ödüllü kitap okuma yarışması

Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tanıtım programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Akhan, kitap okumanın insanı özgürleştirdiğini söyledi.

Yarışma için vakıf yetkililerine teşekkür eden ve katılımcılara başarı dileyen Akhan, “Hayallerinizin sınırlarını genişleten, ufkunuzu açan yegane kaynaklardır kitaplarımız. Bu kitap kurdu çalışma, çok değerlidir.” dedi.

150 bin öğrencinin katılması bekleniyor

TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, vakıf olarak gençlerin faydasını gözeten çalışmalardan geri durmadıklarını ve güçlü projeler yürütmeye devam ettiklerini belirtti.

“Teknofest kuşağı” olarak bilginin en büyük güç olduğuna inandıklarını anlatan Beşinci, “Zamanın ruhuna uygun ilimde, fende ve teknolojide en üst düzeyi hedefliyoruz. Bu düşünceyle Peygamber Efendimizin elçiliğiyle hepimize gelen ‘Oku’ emrini gençlerin gönlüne nakşetmek en büyük hedefimiz olacak.” diye konuştu.

Beşinci, yarışma ile kitap okuma kültürüne katkı sağladıklarını dile getirerek, “2021 yılında 40 bin genç arkadaşımıza bu proje sayesinde ulaştık, sınava giren ve derece yapan kardeşlerimize, arkadaşlarımıza hediyelerini verdik. Bu yıl da 5’incisini düzenlediğimiz Kitap Kurdu yarışmamızda beklentimiz, 150 bin öğrenciye ulaşmaktır.” ifadelerini kullandı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da programda, bir konuşma gerçekleştirdi.

Öğrenciler kitapları indirimli alacak

Türkiye’deki Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okulların 5, 6, 7. ve 8. sınıflarında okuyan öğrencileri kapsayan yarışmaya, 19 Şubat 2023’e kadar TUGVA’nın internet sitesinden başvuru yapabilecek. Öğrenciler belirlenen kitaplara indirimli bir şekilde alabilecek.

Sınıf seviyelerine uygun belirlenen kitapları okuyacak öğrencilerden dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek. Birinciye ailesinden iki kişi dahil Balkan turu ile ipad pro verilecek. Ayrıca ilk sekize giren öğrencilere de sürpriz hediyeler olacak.

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *