«
  1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Turizm Sektörü Dijitalde Yeni Bir Boyuta Geçiyor

Turizm Sektörü Dijitalde Yeni Bir Boyuta Geçiyor

“ERKEN REZERVASYON ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK” TATİLBUDUR.COM İLE TATİLİ DEĞİL, ÖDEMEYİ 6 AY ERTELE. Turizm Sektörü Dijitalde Yeni Bir Boyuta Geçiyor!

Seyahat operatörü sektörünün büyük oyuncularından Tatilbudur.com; 1.2 milyonun üzerinde misafire tatil deneyimlerinde aracılık ettiği 2022 Turizm Sezonu’nu değerlendirirken 2023 Turizm Sezonu için de öngörülerini paylaştı. Ekonomik tablo içerisinde yılın kazananının turizm sektörü olduğunu belirtirken, sektörün kazanan ürün grubunu ise “Her Şey Dahil” konsept olduğunu açıkladı. Erken rezervasyonun avantajını deneyimleyen tüketicinin yeni yıl için erken rezervasyon ön taleplerini beklenenden önce yaptığını vurgulayan TatilBudur.com CEO’su Onur Otruş, 2022 yılında geçen seneye oranla tüm kategorilerde yüzde 155’lik büyüme kat ettiğini ve 2023 yılında hedeflerinin 1.5 milyon misafir olduğunu açıkladı.

Tatilbudur.com CEO’su Onur Otruş, Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barış Nefesoğlu, Operasyon ve Kontrattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Çubuk’un değerlendirmeleriyle turizm sektörünün ve tatilbudur.com’un 2022 değerlendirmesi ile 2023 hedefleri açıklandı.

Tatilbudur.com CEO’su Onur Otruş, ”Türkiye’nin 56 ilinde 500’den fazla acentesi ve 2.500 seyahat danışmanı ile hizmet veriyoruz. Özellikle son 5 yıla baktığımızda 2018-19’u referans yılları olarak görüyoruz. Normalleşme süreçlerinin ardından 2022’nin 2021’e göre daha geniş hacimli bir yıl olduğunu düşünüyoruz. Gerek yatırımlarımız, gerek iş geliştirme ve AR-GE çalışmalarımızla büyüme kaydettiğimiz bir yılı geride bırakıyoruz. 2022 Ekim’de senelik hedefimiz olan 1.2 milyon misafirin üzerine çıktık. Ciro olarak tüm kategorilerde yüzde 155 büyüdük. 2023 için hedefimiz 1.5 Milyon turist. Antalya’daki otel yatırımlarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Turizm Sektörü Dijitalde Yeni Bir Boyuta Geçiyor

Turizm sektöründe dijital dönüşümün ivme kazandığını belirten Tatilbudur.com Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barış Nefesoğlu “Tatilbudur.com olarak internet marka içerikli aramalarda yüzde 53 büyüme ile sektörde ilk 2’de yer alıyoruz. 2021 yılına göre Kıbrıs, yurt dışı ve kültür turlarında yaşanan yoğun talep artışı ilgili kategorilerde yüzde 328 bir artış gözlemledik. Satışlarımızın yüzde 40’ını online kanallardan yapıyoruz, çağrı merkezi hizmetlerimizle birleştiğinde online kanallardan satışların payı yüzde 85 civarında. Bu nedenle sektörde öncü marka olarak teknoloji odaklı dönüşüm sürecinde bu sene öncelikle tüketici ihtiyaçlarını analiz ederek web sitemizi yeniledik. 2022’nin en iyi mobil uygulaması seçilen ve 200.000 aktif kullanıcısı bulunan uygulamamızıda yeni özellikler ve tasarımıyla 14 Kasım’da müşterilerimize lanse etmenin heyecanını yaşıyoruz. Akıllı asistan ve daha bir çok yeni projede yılbaşına kadar TatilBudur müşterilerinin beğenisine sunacağız.” dedi.

Tatil için Birikim Yapmaya Gerek Yok; Erken Rezervasyon ile hayallerinizdeki tatilinizin tadını çıkartın…

Operasyon ve Kontrattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Çubuk ise tüketici nezdinde erken rezervasyonun önemine değindi. 2022 yılında erken rezervasyon deneyimi ile avantaj yaşayan tüketicinin erken rezervasyon ön taleplerini beklenenden önce yaptığını belirtti. Çubuk: “Pandemi döneminde karavan, yat gibi butik konseptler ön plana çıksa da 2022’nin enflasyonist ortamında sektör büyüdü ve sektörün kazananı ‘Her Şey Dahil’ konsept oldu. Ulaşım, konaklama, yeme-içme, eğlence gibi tüm parçalar birleştiğinde tüketicinin tercihi yine güvenlik ve sağlık faktörleri eşliğinde her şey dahile döndü. Erken rezervasyon ile 2022’nin başında alınan tatilin bedeli sezon içinde 3 kat arttığını gören misafirlerimiz 2023 için aceleci ve istekli. Yani erken rezervasyon yatırımcısına kar getiriyor.” dedi.

Yine maliyetler konusuna değinen Çubuk;  “2022 yılında olan enflasyonist etkinin 2023 yılında da devam edeceğini gözlemliyoruz. Oteller, geçen yıldan farklı olarak Avrupa ve diğer pazar fiyatlarına da euro cinsinden %12-%20 aralığında değişen zamlar yaptılar. Bunlara bakıldığında Kasım ayından sezona kadar oluşan otel maliyet enflasyonunun kendi iş ortaklarımızdan elde ettiğimiz verilere göre %92 olduğunu ölçümledik.” ifadeleriyle örneğin 5 Yıldızlı her şey dahil bir otele ödenilen ücretin ortalama %25 ini personel maliyeti oluşturduğunu, Ocak ve Temmuz’da gelen zamlarla işverene olan maliyet artışının %81 olarak gerçekleştiğini ifade etti.

TatilBudur ile Sektörde İlk: Tatili Şimdi Al 6’ay Ertele

Sektörde bir ilk olarak Tatilbudur.com alınan ücret için 6 ay erteleme, 12 aya varan taksit imkanı ve 3 güne kadar koşulsuz iptal hakkı gibi avantajlar sunuyor. Alınan tatil neredeyse dönüşte ödeniyor.

Tatil Vazgeçilmez Bir İhtiyaç

Yurt dışından İngiltere, Orta Avrupa ve Rusya’nın turizm sektörünü hareketlendirdiğini, iç pazarın ise turizm sezonunu iyi değerlendirdiğini belirten Çubuk: “Özellikle pandemi ve sonrası dikkatimizi çeken en önemli detaylardan birisi tüketicilerin artık tatil olgusunu eskiden olanın aksine herhangi bir kriz anında ilk vazgeçilen biraz da lüks olarak görülen harcamalar grubundan çıkararak önceliklendirilen ve her türlü koşulda ihtiyaç görülen ve kolay vazgeçilmeyen harcamalar sınıfına sokmaları oldu. 2023’te Pazar çok daha hareketli olacak.” dedi.

Seçim Tatil Alışverişi Motivasyonunu Etkilemeyecek

Tatil alışverişini son dakikaya bırakanların bütçelerini zorlayacağını vurgulayan Çubuk; “Bugüne kadar Türkiye’de seçim gündemi turizm ekonomisini olumsuz etkileyen unsur olmuştur. Seçimin tarihi belli bile olsa insanlar seçim stresi ile o tatil alışverişini yapmıyorlar ya da erteliyorlardı. Satın alma motivasyonunu düşüren bu olay bu sene tersine dönecek. Çünkü erken rezervasyon yapan tüketici 3 kat kar edecek. 2 çocuklu 4 kişilik bir ailenin 5 yıldızlı otelde 5 gecelik tatili 8 Bin TL’den başlıyor. Bu fiyat sezonda minimum 3 kat artacağını.” belirtti.

2022’nin Kazananı Antalya; 2023 için Ege Atağa Kalkacak

Çubuk: 2022 özelinde Türkiye’nin en talep gören destinasyonunun Antalya olduğunu ifade etti. TatilBudur’da yaz otelleri içindeki satış payının yüzde 54’ten yüzde 66’ya çıktığını belirtirken 2023’te iç pazar dağılımının değişeceğini ve Ege’nin öne çıkacağını düşündükleri söyledi.

Turizm Sektörü Dijitalde Yeni Bir Boyuta Geçiyor yazısı ilk önce Gezi Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *