«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Türk moda endüstrisi Fransa'da mevcudunu korumaya gidiyor

Türk moda endüstrisi Fransa'da mevcudunu korumaya gidiyor

turk-moda-endustrisi-fransada-mevcudunu-korumaya-gidiyor.jpg

Türk moda endüstrisi, dünyadaki resesyon, Türkiye’deki artan maliyetler ve enflasyon altında kalan döviz kuru nedeniyle 2023 yılında tarihinin en zor yıllarından birini geçirdi. 

2023 yılında Türkiye genelinde yüzde 9,2’lik kayıpla ihracatı 21 milyar 193 milyon dolardan 19 milyar 253 milyon dolara gerileyen Türk moda endüstrisi güçlü ihraç pazarından Fransa’daki konumunu korumak için Paris’te 06-08 Şubat 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan Premiere Vision Manufacturing Fuarı’na gidiyor.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 2024 yılında Munich Fabric Start the Source Fuarı ile başlattığı tanıtım atağının ikinci halkasını Fransa’da ekleyecek. 

Paris’te 06 -08 Şubat 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan Premiere Vision Manufacturing Fuarı’nın Türkiye Milli Katılım Organizasyonunu 16. kez üstlendiklerini dile getiren Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, Türk moda endüstrisinden 26 firmayla dünyanın en prestijli moda fuarlarından olan PV Fuarı’nda yerlerini alacaklarını, yıllık 29 milyar dolar konfeksiyon ürünleri ithal eden Fransa’da konumlarını güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

 

Fransa’nın dördüncü büyük tedarikçisiyiz

“Fransa’nın hazırgiyim ithalatında güçlü bir tedarikçiyiz” diyen Sertbaş, “Çin, Bangladeş ve İtalya’nın ardından Fransa’nın en 4.büyük giyim tedarikçisi konumundayız. 2023 yılında Türkiye genelinde 1 milyar 90 milyon dolar ihracat yaptık. Fransa’nın hazırgiyim ithalatı 2023 yılında yüzde 3,5 daralarak 30 milyar dolardan 29 milyar dolara düştü. Fransa pazarı büyümediği için mevcudumuzu korumak için müşterilerimizle güçlü bağlar kurmak zorundayız. PV Fuarına katılım bu noktada çok kıymetli. 2023 yılı temmuz ayındaki PV Fuarı’na 23 firmayla katılmıştık, bu sefer 26 firmayla katılıyor olmamız Türk moda endüstrisinin Fransa pazarından vazgeçmeyeceğinin göstergesi. 2024 yılında Fransa’ya 1,1 milyar dolarlık ihracat seviyemizi korumayı hedefliyoruz” diye konuştu. 

 

Uğuz: Avrupa’da resesyon devam ediyor 

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış Pazar Stratejileri Geliştirme Komitesi Başkanı Tala Uğuz, 23-25 Ocak 2024 tarihlerinde Almanya’da gerçekleşen Munich Fabric Start the Source Fuarı’ndaki izlenimlerini paylaştı. Uğuz, Avrupa’da devam eden durgunluk ve Alman ekonomisinin 2023 yılındaki yüzde 0,3’lük daralmasının etkilerini Munich Fabric Start the Source Fuarı sırasında gözlemlediklerini, bu fiili durumun hazırgiyim sektöründe talep düşüklüğünün 2024 yılı ilk yarısında da devam edeceği beklentisiyle uyumlu olduğunu ifade etti. 

Bu tabloyu tersine çevirmek için çaba gösterdiklerini anlatan Uğuz, “Bu tabloyu pozitife çevirmenin yolu müşteriye ulaşmak için daha fazla fuara katılmak, müşteriye yakın olmak, rakip üreticilerin durumunu analiz etmekten geçiyor. 6-8 Şubat 2024 tarihlerinde PV Manufacturing Paris fuarına katıldıktan sonra 6-9 Mayıs 2024 tarihlerinde İtalya’dan bir Alım Heyeti’ni İzmir’de ağırlayacağız” diye görüş belirtti.  

PV Fuarı’nda, Türk hazırgiyim üreticileri İlkbahar-Yaz 2025-2026 koleksiyonlarını uluslararası alıcılara sunarak sektörü ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etme çabası içinde olacak. 

2023 yılı temmuz ayında gerçekleşen Premiere Vision Fuarına 1.313 firma katılırken, ziyaretçilerin yüzde 70’ini uluslararası alıcılar oluşturmuştu. Fuar, Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya, Almanya, ABD, Japonya ve Belçika başta olmak üzere 46 farklı ülkeden yaklaşık 25.717 profesyonel tarafından ziyaret edilmişti. 

Şubat fuarında da 46 ülkeden 1.300’ün üzerinde üreticinin PV Fuarı’nda yerini alacağı öngörülüyor. 

 

2024 Şubat Premiere Vision Paris Fuarı’na katılacak firmalar; “AYDIN SCV TEKSTİL GİYİM A.Ş., BAGGİ TEKSTİL İTH. İHR. SAN. TİC. A.Ş., BETA KONFEKSIYON TEKSTIL İTH. İHR. SAN. & TİC LTD. ŞTİ., BETOBE TEKSTİL SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ., CASA TEKSTIL SAN. VE TİC A.Ş., COLETTİ TOROSAN GİYİM SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ, DEMİRIŞIK TEKSTİL VE KONF SAN VE TİC A.Ş- SARP JEANS, DERA GİYİM SAN. LTD. ŞTİ., DİDE TEKSTİL HAZIR DIŞ GİY. SAN. TİC. LTD.ŞTİ., DND İÇ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ., FIRATTEKS TEKSTİL SAN.TİC. LTD. ŞTİ., GULSEN TEKSTİL SAN.TİC. LTD. ŞTİ., IYA TEKSTIL SAN.TİC. LTD. ŞTİ., KREATEKS TEKSTİL A.Ş., MERGER TEKSTIL SAN. İÇ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ., MERGU TEKSTIL KONF. SANAYI VE TICARET LTD. ŞTİ., MODALT TEKSTİL KONF. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ., ONTEKS TEKSTİL MAKİNA GIDA SAN. TİC. LTD. ŞTİ., OZTEK GİYİM HAZIR GİYİM SAN. VE TİC. A.Ş., PETO GIYIM SAN VE TIC LTD ŞTİ. – LINO TEKSTİL, RAL TEKSTİL TEKSTIL A.Ş., RİKKOTEKS TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ., SEYFELI DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ., SİR HAZIR GİYİM TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, TRIO GOMLEK SAN TİC. LTD. ŞTİ. ve YILMAZ TEKSTİL SANAYİ TİCARET A.Ş.” olacak. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *