«
  1. Anasayfa
  2. Magazin
  3. Türkiye Kamu Özel İş Birliği Zirvesi İçin Gün Sayıyor

Türkiye Kamu Özel İş Birliği Zirvesi İçin Gün Sayıyor

turkiye-kamu-ozel-is-birligi-zirvesi-icin-gun-sayiyor.jpg

Kamu Özel İş Birliği Araştırma Merkezi tarafından, 16 – 19 Ocak tarihleri arasında 7’inci kez düzenlenecek olan İstanbul PPP Haftası, 41 ülkeden Kamu Özel İş Birliği (KÖİ) profesyonellerini, “KÖİ: İnsana, Çevreye, Ekonomiye Yatırım ana temasıyla İstanbul’da buluşturuyor.

Kamu Özel İş Birliği Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Eyüp Vural Aydın, “Türkiye, KÖİ alanında çok büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Dünya KÖİ Uzmanları Birliği, Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, İslam Kalkınma Bankası, Asya Kalkınma Bankası, Avrupa Yatırımcılar Birliği, Afrika Yatırımcılar Birliği, BM Avrupa Ekonomik Komisyonu ve BM Asya – pasifik Komisyonu gibi kurumların temsilcileri İstanbul’da olacak” dedi.

Türkiye, Kamu Özel İş Birliği (KÖİ) alanında global bir toplantıya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl 7’incisi “KÖİ: İnsana, Çevreye, Ekonomiye Yatırım(PPP: Invest in People, Climate, Economy)” temasıyla 16-19 Ocak tarihleri arasında İstanbul Le Meridien Otel’de gerçekleştirilecek İstanbul PPP Haftası’na 41 ülkeden bürokratlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, firma yetkilileri, akademisyenler, öğrenciler ve sektör profesyonelleri katılacak. Kamu Özel İş Birliği Mükemmeliyet Merkezi (PPPCoE) tarafından,  TC. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve DEİK PPP Komitesi organizasyonu ile gerçekleştirilecek etkinlikte; dünyada KÖİ modeli konusundaki son gelişmelere yönelik bilgi paylaşımları yanı sıra; eğitimler, atölye çalışmaları ve davetli ülkelere ait proje sunumları gerçekleştirilecek.

Ana tema: İnsana, Çevreye, Ekonomiye Yatırım

İstanbul PPP Haftası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kamu Özel İş Birliği Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Eyüp Vural Aydın, KÖİ modelinde dünyada son eğilimlerin İstanbul’da ele alınacağını vurguladı. 7 yıldır düzenlenen etkinliğin tüm dünya için alanında referans bir organizasyona dönüştüğünü ifade eden Aydın, “Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, İslam Kalkınma Bankası, Asya Kalkınma Bankası, Avrupa Yatırımcılar Birliği, Dünya KÖİ Uzmanları Birliği, Afrika Yatırımcılar Birliği, BM Avrupa Ekonomik Komisyonu ve BM Asya – pasifik Komisyonu gibi kurumların temsilcileri İstanbul’da olacak” dedi. 

Dr. Aydın, bu yıl ana temanın, “KÖİ: İnsana, Çevreye, Ekonomiye Yatırım: (PPP: Invest in People, Climate, Economy)” olduğuna dikkat çekerek, etkinlik süresince, Türkiye’de gerçekleştirilen KÖİ projelerine saha gezileri planlandığını ifade etti. Aydın, “ Program boyunca pandeminin KÖİ projelerine etkisi, KÖİ projelerinin geleceği, altyapı yatırımlarının nasıl geliştirileceği ve Çokuluslu Kalkınma Bankaları’nın rolü̈ detaylıca ele alınacak. Ayrıca, konuk kamu idarecileri, altyapı yatırımı konusunda tecrübe sahibi şirketlerle tanışma imkânı bulabilecek ve Türkiye’nin başarılı projeleri de kendi sunumlarını 41 ülke temsilcisi ile paylaşacak” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *