«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Türkiye-Trinidad ve Tobago diplomatik ilişkilerinin 50. yıl dönümünde ortak açıklama

Türkiye-Trinidad ve Tobago diplomatik ilişkilerinin 50. yıl dönümünde ortak açıklama

Türkiye-Trinidad ve Tobago diplomatik ilişkilerinin 50

Türkiye ile Trinidad ve Tobago arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 50’inci yıl dönümü vesilesiyle ortak açıklama yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ortak açıklamada şunlar kaydedildi:

“Türkiye Cumhuriyeti ile Trinidad ve Tobago Cumhuriyeti arasında 22 Mayıs 1972’de tesis edilen diplomatik ilişkilerin 50. yıldönümünü kutlarken, ülkelerimiz arasında güçlü ve kalıcı bir ortaklık inşa etme yolunda sağladığımız kaydadeğer ilerlemeden duyduğumuz memnuniyeti ifade ediyoruz.

Bugün Türkiye ile Trinidad ve Tobago, hem ikili düzeyde hem de başta Karayipler Topluluğu (CARICOM) ve Karayip Devletleri Birliği (ACS) olmak üzere birçok bölgesel ve uluslararası kuruluş bünyesinde çok çeşitli konularda kapsamlı işbirliği sürdürmektedir.

Bu sağlam temel üzerinde, ilişkilerimizi karşılıklı saygı ve anlayış ilkeleri doğrultusunda daha da derinleştirmeye ve çeşitlendirmeye kararlıyız.

İleriye baktığımızda, son elli yılda başardıklarımızın her iki ülke halkları için de karşılıklı yarar sağladığından ve ortaklığımızın önümüzdeki dönemde daha da gelişeceğinden eminiz.”

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *