«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Uğur Mumcu tiyatro oyunuyla Yenişehir'de anıldı

Uğur Mumcu tiyatro oyunuyla Yenişehir'de anıldı

ugur-mumcu-tiyatro-oyunuyla-yenisehirde-anildi.jpg

Levent Üzümcü Tiyatrosu, 24 Ocak 1993 tarihinde uğradığı bombalı saldırı sonucu katledilen gazeteci ve yazar Uğur Mumcu’nun anısına, Unutma Bizi oyununu Yenişehir Belediyesinin desteğiyle Mersin’de sahneledi. 

Cengiz Toraman’ın yazıp yönettiği, Levent Üzümcü Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Unutma Bizi” oyunu Mersinli sanatseverlerle buluştu. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu CHP Mersin Milletvekili ve PM Üyesi Ali Mahir Başarır, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu ve Yenişehir Belediye Başkanvekili Özgür Emire de vatandaşlarla birlikte izledi. 

Orhan Aydın ve Levent Üzümcü’nün oynadığı oyunda Uğur Mumcu’nun hayatı anlatılırken, piyanist Dengin Ceyhan eşliğinde sanatçı Gülcan Altan da sahne aldı. Mersinli sanatseverler oyuna yoğun ilgi gösterdi. 

Oyun sonunda konuşma yapan Yenişehir Belediye Başkanvekili Özgür Emire, “Sizleri Yenişehir Belediye Başkanımız Sayın Abdullah Özyiğit adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Başkanımız, ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi kadın basketbol takımımızla Euroleague Women finalleri için yurt dışında.

Takımımıza başarılar diliyoruz. Unutma Bizi oyununu bugün burada sahneleyen Levent Üzümcü Tiyatro ekibini saygıyla selamlıyor, çok teşekkür ediyorum. Uğur Mumcu’yu aramızdan koparılışının 30. yılında saygıyla anıyoruz.”dedi.
 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *