«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Usta Oyuncular Yeni Gain Dizisi Cezailer İçin Gerçekleştirilen Basın Lansmanında Buluştu

Usta Oyuncular Yeni Gain Dizisi Cezailer İçin Gerçekleştirilen Basın Lansmanında Buluştu

usta-oyuncular-yeni-gain-dizisi-cezailer-icin-gerceklestirilen-basin-lansmaninda-bulustu.jpg

Dijital içerik platformu GAİN, ezber bozacak yeni dizisi “Cezailer” için, usta isimlerden oluşan oyuncu kadrosuyla kültür sanat basınını buluşturan bir lansman etkinliği düzenledi. Etkinlikte Yiğit Özşener, Rıza Kocaoğlu, Hayal Köseoğlu, Ushan Çakır, Şerif Erol ve Görkem Kasal, dizinin ilk iki bölümünü davetlilerle bir arada izledi. Yönetmen Murat Can Oğuz ile dizinin senaryosunu Oğuz’la birlikte kaleme alan Ayberk Çınar da lansmanda basının sorularını yanıtladı.

 

GAİN’in yeni dizisi “Cezailer” için düzenlediği lansman, kültür sanat basınının önde gelen kalemleri ile dizinin oyuncuları ve yapım tarafında yer alan isimleri bir araya getirdi. Bir psikiyatri kliniğinde cezai ehliyeti olmayanların yer aldığı koğuşta geçen ve izleyiciyi “normal” kavramının sınırlarını sorgulamaya davet eden dizi, ilk iki bölümünü izleyen davetlilerden tam not aldı. “Cezailer”, özgün öyküsü ve başarılı oyunculuklarının yanı sıra, yenilikçi reji diliyle de dikkat çekti.

 

“İnsan olmaya dair çok ince detaylar içeriyor”

Dizide psikiyatr Mert karakterini canlandıran Yiğit Özşener, “Alışılagelmişin dışında işler yapmayı teşvik eden bir proje olduğu için ve bunun içinde olduğum için çok mutluyum” sözleriyle duygularını ifade etti. “Cezailer izleyiciye mümkün olanın ötesinde bir şeyler vaat ediyor. Sürprizlerle dolu; insan olmaya dair gerçekten çok ince detaylar içeriyor. Normal nedir, normal kimdir gibi soruları seyircinin kendi kendisine sormasını sağlıyor” dedi. Oldukça tempolu bir set süreci geçirdiklerini belirten Özşener, “Birbiriyle çok uyumlu bir ekip vardı. Göreceksiniz, herkes rolüne çok yakıştı” diye ekledi.

 

“Sinerjimiz projeye yansıdı”

Cezailerin her şeyiyle ilgilenen hemşire Simge’yi oynayan Hayal Köseoğlu, dizinin çekimleri sırasında çok eğlendiğini ifade etti ve “Hepimiz çok severek, çok gönülden çalıştık. Çok iyi bir yönetmenimiz, çok iyi bir senaristimiz vardı. Çok iyi bir üslup birliği tutturduk. Bunun sinerjisi ister istemez yansımıştır projeye” dedi. 

 

Akıl hastanesi fobisinin üstüne gitti

Köseoğlu ayrıca dizinin akıl hastanesi fobisinin üstüne gitmesine vesile olduğunu, “Bende akıl hastanesi fobisi var. Normalde giremem. Danışman olarak çok kıymetli bir psikiyatristi çağırmıştık sete. Üstüne gideceksin, bu çok iyi bir fırsat olmuş dedi” sözleriyle paylaştı.

 

“Mockumentary tarzında bayağı iddialı”

Görkem Kasal dizinin izleyiciye her şeyden önce farklı bir izleme biçimi vaat ettiğinin altını çizdi ve “Bir de üstüne üstlük bu biçime gerçekten inanılmaz büyük katkı sağlayan bir oyuncu kadrosu var” dedi. Kasal sözlerini, “Biraz mockumentary tarzı var. Özellikle yerelde pek kullanılmayan bir tavır. Bu konuda bayağı iddialı olduğunu düşünüyorum” şeklinde tamamladı.

 

“Dijital kanallarda ya da televizyonda izlediklerimden tamamen ayrıksı”

Set ekibinin bu kadar çok güldüğünü daha önce görmediğini ifade eden Ushan Çakır izleyicilere yönelik olarak, “Bir kere her şeyden önce bence kesinlikle eğlenecekler” dedi. Çakır, “Yapı itibarıyla, içerik itibarıyla ve biçim itibarıyla biraz farklı bir iş. Şu ana kadar benim dijital kanallarda ya da televizyonda izlediğim işlerden tamamen ayrıksı” diye de ekledi.

 

“Projeye sonradan dahil olduğum için gergindim”

Projeye sonradan dahil olduğu için biraz gergin olduğunu söyleyen klinik şefi Menderes rolündeki Rıza Kocaoğlu, “Sağ olsunlar çok yardımcı oldular bana. Herkesi tebrik diyorum, yönetmenimizi, yazarımızı ve ekip arkadaşlarımızı” dedi. 

 

“Güzel bir kara mizah izleyecekler. Ben olsam izlerdim”

Kocaoğlu ayrıca, “Hiçbir şeye benzemeyen bir iş izleyecekler. Gülecekler bence. Güzel bir kara mizah izleyecekler. Ben olsam izlerdim” yorumunda bulundu.

 

Akıl hastanesinin duvarları arasında

Bir psikiyatrın, 1969 yılında ABD’deki psikiyatri hastanelerinde gerçekleştirilen ve bilim tarihinin en ilginç deneylerinden biri olarak nitelenen Rosenhan Deneyi’ni Türkiye’de tekrarlamayı kafaya koymasıyla başlayan olayları konu alan “Cezailer”de kleptomani, şizofreni, Alzheimer ve manik depresyon hastaları ile dolu bir klinikte yaşananlar anlatılıyor. Cezailer”in güçlü oyuncu kadrosunda Yiğit Özşener, Rıza Kocaoğlu, Esra Bezen Bilgin, Hayal Köseoğlu, Ushan Çakır, Şerif Erol, Onur Ünsal, Hakan Karsak, Cem Zeynel Kılıç ve Görkem Kasal yer alıyor. Senaryosunu Ayberk Çınar ve Murat Can Oğuz’un yazdığı Most Yapım imzalı Cezailer’in yönetmenliğini de Murat Can Oğuz üstleniyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *