«
  1. Anasayfa
  2. Magazin
  3. Vidyodan Canlı Yayın İndirim Festivali'nde Ziyaretçi ve Sipariş Rekoru Kırıldı!

Vidyodan Canlı Yayın İndirim Festivali'nde Ziyaretçi ve Sipariş Rekoru Kırıldı!

vidyodan-canli-yayin-indirim-festivalinde-ziyaretci-ve-siparis-rekoru-kirildi.jpg

Dünyada yükselen e-ticaret trendi “Canlı yayında satışı”ı Türkiye’ye ilk kez getiren Vidyodan’ın düzenlediği Türkiye’nin ilk “Canlı Yayın İndirim Festivali” rekor üstüne rekor kırdı. Festivalde günlük sipariş sayısı 10 katına çıktı ve 350 bin kişilik ziyaretle Türkiye’de canlı yayında ziyaret rekoru kırıldı. 24 saat boyunca aralıksız 50’ye yakın canlı yayının yapıldığı İndirim Festivali’nde; en çok ilgi çeken kategoriler ev-yaşam, moda ve kozmetik olurken, ziyaretçilerin yüzde 86’sı kadınlardan oluştu.

Dünyada yükselen e-ticaret trendi “Canlı yayında satış”, Türkiye’de de giderek artan bir ilgiyle takip ediliyor. Canlı yayında satışı Türkiye’ye ilk kez getiren online alışveriş platformu Vidyodan’ın düzenlediği, rekor katılımla gerçekleşen Türkiye’nin ilk Canlı Yayın İndirim Festivali, alışverişin nabzının attığı platform oldu. Bin üründe yüzde 90’a varan indirimlerin sunulduğu Canlı Yayın İndirim Festivali’nin sonuçları, tüketicilerin ilgisine ve beklentilerine ilişkin de çarpıcı veriler ortaya koydu. 

Saat 00:30’da 50 Bin Kişi Alışverişte!

Canlı yayında satıcıya soru sorarak interaktif ve eğlenceli bir alışveriş deneyimini takipçileriyle buluşturan Vidyodan’ın düzenlediği festivalde, 24 saat boyunca aralıksız olarak 50’ye yakın canlı yayın yapıldı. En yoğun sipariş saatleri 11:00-12:00 olurken, festivalin henüz ilk saatleri olan 00:30’da uygulamada anlık 50 bin kişinin canlı yayına katıldığı görüldü. 350 bin kişinin ziyaret etmesiyle, Türkiye’de canlı yayındaki en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşılarak rekor kırıldı.

Kadın Tüketici Sayısı Erkeklerin 6 Katına Yaklaştı! 

Gece yarısı saat 00:00 itibarıyla başlayan canlı yayınların her birinde ürünler tek tek anlatıldı, sorular canlı yanıtlandı, ürünleri daha önce kullananlar birbirlerine tavsiyelerde bulundu. Festival sonunda günlük sipariş sayısı 10 katına çıkarken, canlı yayın alışverişine en çok kadınların katılması dikkat çekti. Buna göre; ziyaretçilerin yüzde 86’sı kadın, yüzde 14’ü erkek oldu.

En Çok Ev, Kozmetik ve Modaya Sipariş Geldi

Cazip indirim fırsatlarından yararlanmak için canlı yayınları takip eden tüketiciler en çok ev-yaşam, moda ve kozmetik kategorilerine ilgi gösterdi. Sadece bir üyenin 39 farklı ürün aldığı, bin 122 kişinin 5 ve üzeri ürün sipariş ettiği festivalde, sepete en çok eklenen 5 ürün ise sırasıyla şarj edilebilir diş fırçası, saç düzleştirici, kablosuz süpürge, tava ve sahan seti ile el blenderı oldu.

Kadınlar Saç Düzleştirici, Erkekler Kapı Askısı Aldı

İndirim Festivali’ne en yoğun katılım İstanbul’dan gerçekleşti; İstanbul’u sırasıyla Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Antalya izledi. Festival boyunca kadınlar en çok seyahat tipi mini saç düzleştirici, cilt bakım serum seti, kapı arkası kancalı askı ve tırnak bakım yağı tercih ederken erkekler kapı arkası kancalı askı, şemsiye, banyo raf ünitesi ve yatak alezi satın aldı.
 

Antep ve Trabzon en çok göz kalemi seti sipariş etti

Türkiye’nin 81 iline de sipariş teslimi yapılan festivalde ürün seçimleri illere göre farklılıklar gösterdi. Gaziantep’de en çok satın alınan ürünler; göz kalemi seti, erkek iç giyim ve ayakkabı kutusu oldu. İzmir’de en çok satın alınan ürünler; saç düzleştirici, tırnak bakım yağı, erkek iç giyim ve şemsiye idi. Trabzon’da ise en çok satın alınan ürünler; göz kalemi seti, kapı arkası kancalı askı ve kadın çantası oldu.

CEO Yusuf Mert Yılmaz: “Alışveriş yeni bir boyut kazanıyor” 

Canlı yayından satış modelinin Türkiye’deki ilk temsilcisi Vidyodan’ın CEO’su Yusuf Mert Yılmaz, “canlı yayından görerek satın al” modeliyle, yerel ve uluslararası birçok markayı kullanıcılarına sunduklarını belirterek, şunları söyledi: 

“Standart alışveriş uygulamalarına yeni bir boyut getiren Vidyodan canlı yayın pazaryerine olan ilgi her geçen gün artıyor. Son olarak düzenlediğimiz canlı yayın festivalinde 350 bin kişiyi canlı yayınlarda buluşturduk. Bin üründe sağladığımız yüzde 90’a varan indirimlerle kullanıcılarımızın ev ve mutfak gereçleri, giyim ve kişisel bakım ihtiyaçlarını bulunmayacak fırsatlarla satın almasını sağladık. Bu konuda bize her zaman destek veren çok değerli iş ortaklarımız olan satıcı firmalarımıza teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin en cesur ve öncü markaları, Vidyodan’la birlikte canlı yayından satışı geliştirmek için çaba harcıyor. Vidyodan olarak amacımız, kullanıcılarımızın temel ihtiyaçları için en iyi fiyat performansı sağlayan ürünleri bulmak. Bu ürünler için canlı yayınlara özel satıcılarımızdan minimum yüzde 20 indirim alabilmek. Bu ürünleri deneyimlemek ve deneyimlerimizi canlı yayınlarda birebir, göstererek anlatmak, gelen sorulara cevap vermek. Ocak ayıyla birlikte amacımız, festivalimizi haftada bir gün yaparak kullanıcılarımıza kaçırılmayacak fırsatlar sunmak.” 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *