«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Xi’den Hibrit Pirinç Yardımı ve Küresel Gıda Güvenliği Forumu’na mesaj

Xi’den Hibrit Pirinç Yardımı ve Küresel Gıda Güvenliği Forumu’na mesaj

Xi'den Hibrit Pirinç Yardımı ve Küresel Gıda Güvenliği Forumu'na mesaj

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, başkent Beijing’de bugün düzenlenen Hibrit Pirinç Yardımı ve Küresel Gıda Güvenliği Uluslararası Forumu’na bir mesaj gönderdi.

Xi, “Gıda güvenliği, insanlığın varoluşuyla ilgili temel bir sorun. Yarım asır önce, hibrit pirinç ile ilgili Ar-Ge çalışmaları ilk kez Çin’de başarıya ulaştı ve ülkede geniş bir şekilde hibrit pirinç ekimine başlandı. Bu başarı, Çin’in dünya ekili topraklarının yüzde 9’uyla dünya nüfusunun beşte birinin beslenme sorununu çözmesine yardımcı olmanın yanı sıra, Çin’i dünyanın en büyük tahıl üreticisi ve üçüncü büyük tahıl ihracatçısı haline getirdi. 1979 yılından bu yana, hibrit pirinç 5 kıtadan yaklaşık 70 ülkeye girerek, bu ülkelerin tahıl üretiminin yükselmesine ve tarımsal kalkınmasına büyük katkılarda bulundu, gelişmekte olan ülkelerin kıtlık sorununun çözülmesine dair ‘Çin planını’ sundu.” ifadelerini kullandı.

Günümüzde küresel gıda güvenliği durumunun ciddi ve karmaşık olduğuna dikkat çeken Xi, Çin’in tüm ülkelerle birlikte Küresel Kalkınma İnisiyatifi’ni hızlandırmaya, gıda güvenliği ve yoksulluğu azaltma alanlarındaki işbirliğini güçlendirmeye, BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi’ni hayata geçirmeye, açlık ve yoksulluğun bulunmadığı bir dünyanın inşasına daha büyük katkılarda bulunmaya hazır olduğunu ifade etti.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *