«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Xi’nin ÇKP 20. Ulusal Kongresi’ne sunduğu rapordan anahtar kelimeler

Xi’nin ÇKP 20. Ulusal Kongresi’ne sunduğu rapordan anahtar kelimeler

Çin Komünist Partisi (ÇKP) 20. Ulusal Kongresi, dün Beijing’deki Büyük Halk Toplantı Sarayı’nda başladı.

ÇKP Merkez Komitesi Genel Sekreteri Xi Jinping, toplantının açılış töreninde ÇKP 19. Merkez Komitesi adına bir rapor sundu. Rapordan anahtar kelimeler ise şöyle: 

ÇKP’nin ana görevi

Çin halkını önderlik ederek, güçlü bir sosyalist modernizasyon ülkesini inşa etmek, ikinci yüzyıl hedefine kavuşmak ve Çin tarzındaki modernizasyon aracılığıyla Çin milletinin yeniden yükselişini gerçekleştirmek. 

İki etaplı süreç

2020-2035 döneminde sosyalist modernizasyon temel olarak gerçekleştirilecek, 2035 yılından 21. yüzyılın ortasına kadar geçen süre içinde müreffah, demokratik, medeni, uyumlu, güzel ve güçlü bir sosyalist modernizasyon ülkesi inşa edilecek. 

En öncelikli çalışma

Sosyalist modernizasyon ülkesinin inşa edilmesi için kaliteli gelişmeye odaklanılacak. 

Önemli ilkeler

ÇKP’nin kapsamlı liderliğinde ısrarcı olunmalı, Çin’e özgü sosyalist yolun uygulanması, halk merkezli gelişme düşüncesi yerine getirilmeli, reform ve dışa açılma derinleştirilmeli.

Gelişme öncelikleri

Reel ekonomisini geliştirme, en ön planda tutulacak. İmalat sanayileri, uzaycılık, ulaştırma, siber teknolojisi ile dijital ekonomi gibi sektörlerin geliştirilmesi yoğunlaştırılacak, yeni tip sanayileşme hızlandırılacak. 

Milli inovasyon sisteminin verimliliği artırılacak 

İnovasyon, Çin’in modernizasyon inşasında kritik bir rol oynayacak. Ülkenin stratejik bilimsel ve teknolojik gücü güçlendirilecek.   

Sosyalist kültür

Modernizasyona, dünyaya, geleceğe, halka ve bilime yönelik sosyalist kültür geliştirilecek, Çin milletinin kültürel inovasyon gücü güçlendirilecek ve kültürün Çin milletinin yeniden yükselişine olan manevi katkısı artırılacak.

Yeni enerji sistemi 

Enerji devrimi derinleştirilecek, yeni tip enerji sistemi kurulacak, iklim değişikliğiyle mücadele için küresel yönetişime aktif şekilde katılacak. 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *