«
  1. Anasayfa
  2. Uncategorized
  3. 14 farklı iş kolundan İmamoğlu’na ziyaret

14 farklı iş kolundan İmamoğlu’na ziyaret

14 farklı iş kolundan İmamoğlu’na ziyaret

İmamoğlu, toplam 14 kişiden oluşan heyeti, iki farklı zaman diliminde Emirgan’daki Beyaz Köşk’te ağırladı.

Ziyaretlerde İmamoğlu’na, İBB Başkan danışmanı Mehmet Çakılcıoğlu ve İBB Meclis üyesi Nuri Aslan eşlik etti.

Dünyanın en güzel ve kadim kentlerinden biri olan İstanbul’a Belediye Başkanı olmanın büyük bir gurur olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, destek ziyaretlerinden dolayı iş insanlarına teşekkürlerini iletti.

“Adil olmanın yolu; demokrasi”

İmamoğlu, “Mahcup olmamak, insanları mutlu etmek, adil olmak ve kente iyilikler katmak, her attığımız adımın insanları mutlu edecek adımlar olmasını sağlamak, çok kıymetli. Bunun da bir yolu var aslında, adı; demokrasi” diyerek, şunları kaydetti:

“Demokrasinin kurallarını işletmek nedir? Bugün burada yaptığımız şey; ortak akıl. Bir masada buluşmak. Buluşmayı sağlayıcı sürdürülebilir hamleleri yapmak, kurduğumuz bu masanın ve buna benzer heyetlerin kavramı, başlangıçtaki niyeti de buydu. Bugün amacına varmış olmak, elbette beni mutlu ediyor. Yol arkadaşlarımın; Mehmet Bey’in, Nuri Bey’in bu süreci, bu şekilde takip etmeleri ve bizi de mahcup etmemeleri de elbette beni mutlu ediyor. Amacına varmış oluyor”

“Şu koltukta oturan insanın”

Kendi sektörlerine hayatlarına adamış insanlar sayesinde müthiş bir gücü ortak masada buluşturmayı başardıklarını söyleyen İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Siz, oralarda tartışıyorsunuz, konuşuyorsunuz, sorunları tespit ediyorsunuz ya da çözüm önerilerinizi tespit ediyorsunuz. O da masaya geliyor. Çok basit kurallar bunlar. Bu kuralın işlemesinin önündeki tek engel, şu koltukta oturan insanın buna kapalı olması, ‘Her şeyi ben bilirim’ iddiasında olması, kimsenin sözüne ve fikrine saygı duymaması ve bu koltuğun sahibi olduğunu düşünmesi. Sadece sizin değil, 16 milyon insanın emanetçisiyiz.’”

“13 bin 500 oyun, 806 bin oya çıkmış olmasının mutluluğu bende olmadı”

İmamoğlu, “Az önce güzel bir örnek verdiniz; 4 oy pusulasında birinin yanlış olduğu ısrarı üzerinden yapılan hata” ifadesini kullanarak, “Biz, bazen erken oturuyoruz. Hatırlayalım: Seçim yapıldı. ‘4 oyun biri yanlış’ dendi. 700’e yakın sayı verilerek, ‘Terörist tespit ettik. Teröristle iltisaklı insanlar tespit ettik. Kirlidir bu seçim’ diyen kişi, hakkımızda soruşturma açıyor veya hakkımızda bir davanın vesilesi oluyor. Şimdi baktığımızda ne oldu, ‘700 terörist’ denen şeyden, 40-50 kişi yargılandı. Tamamı beraat etti. 1,5 sene oldu beraat edeli. Ne oldu o zaman bu milletin hakkına, hukukuna. Yani bir seçimi iptal ettiniz, ‘700 terörist’ dediniz. YSK’yı etkilediniz. Onları etki altında tuttunuz. Siyasi baskı ortaya koydunuz ve seçimin iptal edilmesine sebep oldunuz.” diye konuştu.

Hiçbir zaman 13 bin 500 oyun 806 bin oya çıkmış olmasının mutluluğunun kendisinde olmadığını dile getiren İmamoğlu, “Bana hatta arkadaşlarım dedi ki; ‘Yahu niye sevinçli değilsin?’ Benim ikinci seçimde mahcup bir duruşum vardır aslında. Çünkü bu olmamalıydı. Yakışan bir şey değil. Bu bir yol yapar. ‘O zaman bir başka seçimi de iptal edelim’ yolunu yapar. Ama neticede milletimiz, cevabını verdi.” dedi.

İmamoğlu, “Bugün aynı ilginç manevralarla karşı karşıyayız” diyerek, “Şunu söyleyeyim: Bu, Ekrem İmamoğlu’nun şahsi bir meselesi değildir. Bunu lütfen böyle idrak edelim ve böyle yorumlayalım. Bu koltuk, sizin koltuğunuz. Bugün Ekrem İmamoğlu’nu seçtiniz. Yarın başka birini seçeceğiniz bir koltuktan bahsediyoruz. Dolayısıyla, vatandaşımızın yetkisi gasp edilmeye gayret ediliyor. Buna bu gözle bakmazsak; olmaz, olmaz, olmaz.” ifadelerini kullandı.

“Benzer sebep ve gerekçelerle görevinden edilmiş bir insanın, şu anda cumhurbaşkanı olması”

Konuya, ‘sadece Ekrem İmamoğlu meselesi’ olarak bakmanın yanlış olduğunu tekrarlayan İmamoğlu, “Hele hele geçmişte aynı benzer sebep ve gerekçelerle görevinden edilmiş bir insanın şu anda Cumhurbaşkanı olduğu bir ülkede bunların yaşanması da ayrı bir sorundur. Ama bunu da aşacağız; aşacağımıza eminim. Aşmak konusunda, milletimizin kuvvetli referansları vardır. Gösterdiği tavırlar açısından, çok kuvvetli, tarihe geçmiş referansları vardır. Ben, sonsuz güveniyorum milletimize.” şeklinde konuştu.

CHP’li 11 il belediye başkanından İmamoğlu’na destek ziyareti

İmamoğlu, kendisine destek ziyaretinde bulunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı da Beyaz Köşk’te ağırladı.

Sağlık sorunu nedeniyle ziyarete katılamayan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da arkadaşları aracılığıyla İmamoğlu’na desteğini sundu.

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *