7 Mart 2024 Perşembe günü oynanan Anadolu Efes – Bayern Münih maçında Anadolu Efes Spor Kulübü ve Yanındayız Derneği iş birliğinde “eşitlik” konuşuldu.
Sinan Erdem Spor Salonu’nda pek çok bilgilendirici etkinlik yapılırken karşılaşmanın devre arasında ise Anadolu Efes ailesinin güçlü kadınları basketbolseverler tarafından alkışlandı.
1976 yılından bu yana taraftarıyla birlikte çok toplumsal konuya değinen ve yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri ile farkındalık yaratan Anadolu Efes, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Yanındayız Derneği iş birliğiyle #EşitlikBirGüneSığmaz kampanyası gerçekleştirdi.
Anadolu Efes’in güçlü kadınları ayakta alkışlandı
Anadolu Efes ile Bayern Münih arasında 7 Mart 2024 Perşembe günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan EuroLeague maçı özel bir fotoğraf karesine de sahne oldu. Anadolu Efes ailesinin güçlü kadınları, fotoğraf çekimi sırasında basketbolseverler tarafından alkışlandı.
Maç boyunca TÜİK ve Dünya Ekonomik Forumu raporlarından elde edilen veriler taraftarlarla paylaşılarak farkındalık yaratıldı.
Yanındayız Derneği standında ise dileyen taraftarlar toplumsal cinsiyet normlarına yönelik tutum ve davranışları ölçmek ve cinsiyet eşitliği farkındalığını artırmak üzere hazırlanmış 20 sorudan oluşan Yanındayız Derneği’nin “Skorun Kaç?” testini uyguladılar.
Koç Mijatovic ve yıldız oyunculardan anlamlı mesajlar
Kadın ve erkeklerin aynı haklara, fırsatlara, sorumluluklara ve değerlere sahip olmaları gerektiğini anlatan kampanya kapsamında Anadolu Efes, #EşitlikBirGüneSığmaz bakış açısı ile Anadolu Efesli oyuncuların yer aldığı eşitlik temalı bilinçlendirme videoları ile de farkındalık yarattı.
Rodrigue Beaubois, Tibor Pleiss, Elijah Bryant, Doğuş Özdemiroğlu, Erkan Yılmaz, Derek Willis, Melih Tunca ve Koç Tomislav Mijatovic, vermiş oldukları etkili mesajlarla toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda herkesi harekete geçmeye davet etti.
Anadolu Efes’in #EşitlikBirGüneSığmaz 8 Mart Kampanyası istihdama odaklanarak kadın erkek oranlarındaki uçurumu gözler önüne serdi!**
- Kadınlar, bugün hâlâ iş gücüne katılım konusunda pek çok zorlukla karşı karşıya.
- Avrupa Birliği üyesi ülkelerde kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 64.9 iken, bu oran ülkemizde yalnızca yüzde 36.
- Cinsiyete dayalı ücret farkı, eşitsizliğin ve adaletsizliğin bir göstergesi. Türkiye’de iş hayatında kadın ve erkeklerin aldığı ücret farkı yüzde 15.6.
- Şirketlerde üst düzey ve orta kademe yönetici pozisyonundaki kadın oranı ülkemizde yüzde 19.6.
- Küresel ölçekte kadınların; fen, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi meslek alanlarında görev alma oranı yüzde 29.2.
- Bu denli az temsiliyetin nedenleri arasında, toplumda kökleşmiş bazı cinsiyetçi algılar var.
- Bu algılara birlikte dur diyelim.
- Eşit bir toplum için yalnızca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde değil, her an harekete geçelim.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Bir Cevap Yaz