«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Aksakal: “Kıbrıs Türk’tür ve sonsuza kadar Türk olarak kalacaktır!”

Aksakal: “Kıbrıs Türk’tür ve sonsuza kadar Türk olarak kalacaktır!”

Aksakal: “Kıbrıs Türk’tür ve sonsuza kadar Türk olarak kalacaktır!”

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano’nun KKTC ile ilgili açıklamasına yayımladığı bir mesajla tepki gösterdi.

Aksakal mesajında;

“Türk Devletleri Teşkilatı’nın 11 Kasım 2022 tarihinde Özbekistan’ın Semerkant kentinde gerçekleştirdiği 9’uncu Zirve Toplantısı Sonuç Bildirgesinde “Kıbrıs Türklerini Türk Dünyasının parçası olarak gördüklerini ve KKTC’nin TDT Gözlemci Statüsünü memnuniyetle karşıladıkları” kararına yönelik AB Komisyonunun yaptığı talihsiz açıklama asla kabul edilemez. AB Komisyonu ve tüm dünya bilmektedir ki Kıbrıs Adası 451 yıldır Türk Yurdu’dur! Fırsatçılığın ve emperyalist politikaların zemininde oluşturulan karmaşık durum 1974 yılında gerçekleştirilen Barış Harekâtı ile bir düzene kavuşturulmuş, her iki toplum da huzur ortamında buluşmuştur.

Öyle anlaşılıyor ki AB ülkeleri yine bir oldu-bitti anlayışıyla kurguladıkları sözde Kıbrıs Cumhuriyeti safsatasından kendilerini bir türlü kurtaramamışlardır.

Yapmaları gereken ilk iş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni sözde “ayrılıkçı” olarak yaftalamaktan vazgeçip derhal tanımaları, Rum Bölgesel Yönetimini de Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti olarak kabul edip egemen eşit iki ayrı devlete dayalı çözüm önerimizi içlerine sindirmeleridir. Kıbrıs Türk’tür ve sonsuza kadar Türk olarak kalacaktır!

Asil Türk milleti dünya coğrafyasının neresinde olursa olsun kendi öz kardeşlerini kucaklamaktan, kollamaktan ve bağrına basmaktan geri durmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *