«
  1. Anasayfa
  2. Uncategorized
  3. Bağcılar Belediyesi, kuruluşunun 30. yıl dönümünü kutluyor

Bağcılar Belediyesi, kuruluşunun 30. yıl dönümünü kutluyor

Bağcılar Belediyesi, kuruluşunun 30

30 Yıl Sempozyumu’nda Bağcılar konusunda çalışması olan 68 akademisyen ve uzman katılacağı 15 oturumda 60 bildiri sunacak.

Bağcılar Belediyesi hem ilçenin hem de kendisinin kuruluşunun 30’uncu yılı çerçevesinde bir kutlama programı hazırladı. Bu amaçla düzenlenen ve iki gün sürecek olan “Bağcılar’ın 30 Yılı” konulu sempozyum bugün başladı. Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’in ev sahipliğinde Başkanlık Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa; Merkez Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti eski milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Bağcılar kurucu belediye başkanı Feyzullah Kıyıklık, önceki dönem belediye başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı İsmet Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, gazeteciler, yazarlar, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.  

Konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Bağcılar’ın köyden kent olma hikayesine emeği geçenlere teşekkür ederek başlayan Özdemir, “Bakırköy’den ayrılan Bağcılar, 1992’de mandıraların olduğu alt yapısının tam anlamıyla tam olmadığı bir düzeyde devrolmuştu. O dönem belediye başkanımızın, kıymetli ekibinin ve vatandaşlarımızın buradaki sürece dahil olmasıyla köyden kente geçişin en önemli örneği yaşandı. Cumhurbaşkanımızın birçok yerde “Nereden nereye?” sözünü duyarsınız. İşte nereden nereye’nin karşılığında Bağcılar olarak bizim çok önemli bir hikayemiz söz konusu. ” dedi.

Bağcılar’ın yurtdışındaki soydaşlarla ve ülke içinden gelen göçlerle bir mozaik oluşturduğunu belirten Özdemir şunları söyledi:

“Bağcılarımızdaki demografi yapı ülkemizin her bölgesindeki insanlardan oluşur. Bu açıdan Bağcılar Türkiye’nin kültürünün, birlik ve beraberliğinin göstergesi olmuştur. Bu da önemli zenginliklerimizden olmuştur. Katılımcı demokrasi ve yönetişim açısından Bağcılar bir ekol olmuştur. Kuruluşundan beri halk görüşleri, halk meclisleri, gençlik meclisleri, kadın meclisleri, engelli meclisleri, izci kulübü gibi önemli faaliyetler yapmıştır. Bu toplantılar neticesinde ortaya çıkan bilgilerle belediyenin yönetimine önemli katkılar sunulmuştur. Şura’lar da yönetişim sisteminin en önemli göstergesidir. Kent Konseyi’ne de vesile olan Bağcılar’dır.”

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *