«
  1. Anasayfa
  2. Uncategorized
  3. Bakan Kirişci: “Tarım sektörü, son 20 yılda vazgeçilmez bir hal aldı”

Bakan Kirişci: “Tarım sektörü, son 20 yılda vazgeçilmez bir hal aldı”

Tarım ve Gastronomi Okulu’ndaki dağıtım töreni öncesi, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve protokol, çiftçiler ile bir araya gelerek serada hasat yaptı.

Bakan Kirişci, Tarım ve Gastronomi Okulu’ndaki gezisi sonrasında yaptığı açıklamada, tarımın insan hayatında stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, tarım sektörünün son 20 yılda vazgeçilmez bir hal aldığını söyledi.

2023 yılı için yeni bir poliçe ürettiklerini anlatan Bakan Kirişci, “Bu poliçeye pirim desteği olarak biz hükümet olarak yüzde 60’ını biz vereceğiz. Yüzde 40’ını da üreticimiz kendisi ödeyecek. Böylelikle korkulu rüya görmek yerine uyanık kalmış olacağız. Biz siyaset kurumu olarak hasar gören üreticinin yanına gelip ağıt yakmaktan, gözyaşı dökmekten haz duymuyoruz. Dolayısıyla çağdaş uygulamayı gerçekleştirmemiz gerekir.” diye konuştu.

“Gaziantep’teki bütün kurumlar şehrin menfati için bütün imkanlarını ortaya koyuyor”

Gaziantep Valisi Davut Gül de Gaziantep’teki bütün kurumların, milletin ve devletin menfaati için bütün imkanlarını ortaya koyduğunu dile getirerek, “Bugün, Büyükşehir Belediyemizin hazırladığı dağıtım töreni için buradayız. Gaziantep’in suyla ilgili büyük problemi vardı. Barak ovasındaki toprak verimliliğini kullanmak için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile 5 megawatt güneş enerjisi santrali kurduk.” dedi.

Dağıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Gaziantep Modeli için yeni bir başlangıç yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bu şehrin ekonomisi ve ticareti topraktan başlıyor. Bu toprak dursun, sanayideki makarna ve un üretimi duracak. Böyle olunca da 250 bin işçi duracak, kimse evine ekmek götüremeyecek. O yüzden biz, 2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı olunca, bütçenin önemli bir bölümünü tarıma ayırdık. Bugün baktığımızda bütün tesislerimizi tamamladık.”

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *