«
  1. Anasayfa
  2. Uncategorized
  3. Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası Etkinlik Merkezi ve Müzik Akademisi açıldı

Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası Etkinlik Merkezi ve Müzik Akademisi açıldı

Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası Etkinlik Merkezi ve Müzik Akademisi açıldı

Cumhuriyet’in 99. yıl dönümünde düzenlenen etkinlikler kapsamında hizmete açılan ‘Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası Etkinlik Merkezi ve Müzik Akademisi’nde, Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası ve Beylikdüzü Çok Sesli Gençlik Korosu, prova ve konserlerini gerçekleştirecek.

Haftanın 7 günü açık olacak merkezden, müzik yapmak isteyen 7 den 70 e tüm vatandaşlar da yararlanabilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile hayata geçirilen, 6 dönümlük alan üzerine kurulu merkezde ayrıca, yeşil alanlar, açık spor alanları ve amfi de bulunuyor.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, törendeki konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün müziğe olan tutkusu ve desteğinin kendilerine yol gösterdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Müzik, Atamızın en önemli tutkularından biriydi. Fikirler ve devrimler sanatla yayılır prensibiyle hareket edildi. Kültürün ana unsuru sanattır. Biz de Atamızdan aldığımız ilhamla Beylikdüzü’nün dört bir yanını 2014’ten bu yana sanatla iç içe yapmaya gayret ediyoruz.”

Beylikdüzü’nün sanatçı gençleriyle anılmaya devam edeceğini söyleyen Başkan Çallık, “Sanatın tabana inmesi, Beylikdüzü’nün evlatlarıyla yapılıyor olması bizim için ayrı bir değer. 170 kişilik dev bir korodan bahsediyoruz. Kız çocuklarımızın çoğunlukta olduğu bir koro. Gurur duyuyoruz.” dedi.

“Beylikdüzü’nde ortak yaşamı kurarken sanattan güç ve ilham almaya devam edeceğiz”

Başkan Çallık, müzisyen olmak isteyen gençlere tavsiyelerde de bulunarak, “İlk öğrenmeniz gereken şey sadece yetenekli olmak değil, iyi bir ahlaka da sahip olmanız gerektiğidir. Müzik yapmak detaylara dikkat etmeyi gerektirir ve problem çözme becerisini geliştirir. İş birliği yapmayı öğrenir, büyük bir topluluğun parçası olursunuz.” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası’nın kurulmasında büyük emeği olan İBB Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin ise “Binayı görünce çok heyecanlandım. Gençlik senfoni orkestrasının bir merkezinin olması inanılmaz bir durum. İstanbul’da bir rol model burası ve çok büyük bir boşluğu dolduruyor. Bunun içinde olmak çok kıymetli. Emeği geçenlere ne kadar teşekkür etsek az. Bu ailenin ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Çalık, katkılarından dolayı Liv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sönmez Aydın’a teşekkür ederek çiçek plaket takdiminde bulundu.

Açılışın ardından 13 kişilik kadrosuyla ilk kez sahne alan Beylikdüzü’nün yeni gençlik pop orkestrası Beylikdüzü Bing Band ile Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası ve Beylikdüzü Çok Sesli Gençlik Korosu izleyicilere performans sergiledi.

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *