«
  1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Çevre Dostu Almira Hotel Yeşil Yıldız Belgesi ile Tescillendirildi

Çevre Dostu Almira Hotel Yeşil Yıldız Belgesi ile Tescillendirildi

Çevre Dostu Almira Hotel Yeşil Yıldız Belgesi ile Tescillendirildi

Turizm Bakanlığı’nın Sürdürülebilir Turizm Projesi kapsamında çevrenin korunması, çevre bilincinin geliştirilmesi, çevreye duyarlı yapılaşmanın ve işletmeciliğin teşvik edilmesi amacıyla yaptığı değerlendirmelerde Almira Hotel “Yeşil Yıldız” belgesinin sahibi oldu. Yeşil Yıldız; su tasarrufundan enerji verimliliğine, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımının teşvik edilmesinden çevre konusundaki eğitim ve bilinçlendirme programlarına kadar geniş bir alanı kapsıyor.

Almira Hotel’deki tüm aydınlatma ve armatürlerde tasarruflu ekipmanlar kullanılıyor, çevreye zararlı maddelerin tüketiminden uzak duruluyor, deterjan ve su tüketimini azaltmak için oda tekstillerinin yıkanma periyodunu misafirlerin tercihine göre düzenleyen çevre kartları uygulaması bulunuyor. Almira Hotel, çalışanlarına çevre konusunda eğitimler vererek atık pil ve atık yağ gibi zararlı maddelerin toplanmasına teşvik ediyor. Cam, kağıt ve plastik gibi geri dönüştürülebilir atıklarının ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılmasını sağlıyor. Ayrıca elektrikli otomobil kullanan misafirler için hızlı şarj istasyonu imkanı bulunuyor.

Çevre Dostu Almira Hotel Yeşil Yıldız Belgesi ile Tescillendirildi
Çevre Dostu Almira Hotel Yeşil Yıldız Belgesi ile Tescillendirildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Çevre ile Dost Ol” İyi Uygulama Ödülleri Yarışması’nda “Atık Yağlar Nefes Oluyor” projesi ile hizmet sektörü kategorisinde birincilik ödülü alan otel, sürdürülebilir yaşamı destekleyerek atık yağların geri dönüştürülmesi ve ağaçlandırma konularında farkındalık yaratıyor. Yeşil bir gelecek için sosyal sorumluluk projeleri ve çevre dostu çalışmalara destek veren Almira Hotel, ödülleri arasına yenilerini eklemeye devam ediyor.

Sıfır Atık Belgesi ve gıda israfının önlenmesine yönelik Turuncu Bayrak sertifikasının yanı sıra ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi ve Güvenli Turizm Sertifikası ile üstün hizmet kalitesi sunuyor. Rezervasyon ve detaylı bilgi için 0224 250 20 20 telefon numarasını arayabilirsiniz.

Çevre Dostu Almira Hotel Yeşil Yıldız Belgesi ile Tescillendirildi yazısı ilk önce Gezi Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *