«
  1. Anasayfa
  2. Uncategorized
  3. Çin temsilcisi bazı ülkelerin Çin’deki insan hakları durumunu kışkırtmasına karşı çıktı

Çin temsilcisi bazı ülkelerin Çin’deki insan hakları durumunu kışkırtmasına karşı çıktı

Çin temsilcisi bazı ülkelerin Çin’deki insan hakları durumunu kışkırtmasına karşı çıktı

Çin’in BM’deki Daimi Misyonu Maslahatgüzarı Dai Bing, BM 77. Genel Kurulu 3. Komisyonu’nda yaptığı açıklamada, Çin’in bazı ülkelerin BM platformunu kullanarak Çin’deki insan hakları durumuna suçlayıcı söylemlerde bulunmasına kararlılıkla karşı çıktığını açıkladı.

Dai Bing, BM 77. Genel Kurulu 3. Komisyonu’nun ilgili oturumunda konuşma yaptı. Dai Bing, insan haklarına saygı göstererek korumanın Çin Komünist Partisi, Çin hükümeti ve Çin halkının hiç değişmeyen misyonu olduğuna işaret ederek, Çin tarafının halk merkezli insan hakları konseptinde ısrarcı olup, Çin halkına mutluluk getirmeyi en büyük insan hakları olarak gördüğünü kaydetti.

Dai Bing, Çin tarafının onlarca yıl harcayarak, zayıf, küresel hegemonyanın mağduru olan Çin’i bağımsız, egemen, müreffeh bir sosyalist ülke haline getirdiğine dikkat çekerek, özellikle geçen 10 yıl içinde Çin’deki insan hakları çalışmalarında tarihi atılım niteliğinde ilerlemeler kaydedildiğini, küresel insan haklarına aktif katkı sağladığını söyledi.

Dai Bing, BM 77. Genel Kurulu 3. Komisyonu’nun zıtlaşma yeri veya çatışmaya yol açan gladyatör alanı değil, diyalog ve iş birliği platformu olduğuna işaret ederek, BM’ye üye çok sayıda ülkenin adalet peşinde olduğunu, herhangi bir “insan hakları hocasına” ihtiyaç duymadıklarını söyledi.

AB, İngiltere ve Çekya gibi bir avuç ülkenin 3. Komisyon’u kötüye kullanmaya çalıştıklarına işaret eden Dai Bing, bu ülkelerin zıtlaşma yaratmayı, insan haklarını siyasileştirmeyi, dolayısıyla diğer ülkelerin içişlerine karışmayı hedeflediklerine dikkat çekerek, bu ülkelerin komplosunun başarısızlığa uğrayacağını vurguladı.    

 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *