«
  1. Anasayfa
  2. Uncategorized
  3. Çin’in Bahar Bayramı ulaşım planı hazır

Çin’in Bahar Bayramı ulaşım planı hazır

Çin'in Bahar Bayramı ulaşım planı hazır

Çin Devlet Konseyi’ne bağlı Covid-19 Ortak Önleme ve Kontrol Mekanizması 2023 yılının Bahar Bayramı sırasında ulaşım genel planını açıkladı. 2023 Bahar Bayramı trafiği 7 Ocak’ta başlayıp 15 Şubat’a kadar toplam 40 gün sürecek.

Yoğun hareketlilik bekleniyor

Bahar Bayramı sırasında yolcu akışının düşük bir seviyeden toparlanarak önemli ölçüde artabileceği savunuluyor.

Planda, Bahar Bayramı sırasında salgını önleme ve kontrolünün ve ulaşım hizmetlerinin garantisinin sağlam bir şekilde koordine edilmesi ve enerji ve gıda gibi temel malzemelerin yanı sıra tıbbi bakım ve insanların geçim kaynaklarıyla ilgili malzemelerin sorunsuz taşınması ve yolcuların güvenli bir şekilde evlerine dönebilmelerinin sağlanması gerektiği kaydedildi.

Düzenli seyahat sağlanacak

Tüm bölgelerin, salgınla mücadele politikasının optimizasyon önlemlerini ve B kategorisinde bulaşıcı hastalık kapsamında tedbirleri bilimsel ve doğru bir şekilde uygulaması isteniyor.

Bahar Bayramı trafiği sırasında yolcuların negatif nükleik asit test sonuçları ve sağlık kodları kontrol edilmeyecek ve vücut ısısı ölçümü yapılmayacak.

Yolcu hizmetleri keyfi olarak durdurulamayacak, araçlar ve gemilerin normal geçişleri kısıtlanamayacak.

Ancak yerel salgın zirve döneminin tahminine dayanılarak yasaya uygun olarak insan akışını kısıtlamak için geçici önlemler alınabilecek ve salgının zirve noktasında insanların seyahat etmekten kaçınması için yerel birimler insanları yönlendirebilecek.

Akraba ziyareti yapan insanların düzenli bir şekilde evlerine dönmeleri ve işbaşına dönmeleri sağlanacak.

Bunun yanı sıra planda mal taşımacılığı ve lojistik operasyonlarının verimliliğinin artırılması gerektiğine dikkat çekildi. Nakliye ve lojistiğin sorunsuz akışını sağlamaya yönelik optimizasyon politikası uygulanacak.

Bu kış ve önümüzdeki bahar aylarında enerji, gıda, tarım makineleri ve tarım malzemeleri gibi kilit malzemelerin taşınması ve ana hat ulaşımının verimli işletilmesi gerekiyor.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *