«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. ÇKP 20. Ulusal Kongresi basın merkezinin ilk basın toplantısı düzenlendi

ÇKP 20. Ulusal Kongresi basın merkezinin ilk basın toplantısı düzenlendi

Çin Komünist Partisi 20. Ulusal Kongresi basın merkezinin ilk basın toplantısı bu sabah düzenlendi.

Çin Devlet Kalkınma ve Reform Komitesi Başkan Yardımcısı Zhao Chenxin basın toplantısında, Çin’in bölgesel koordinasyona dayalı gelişmede tarihi başarılar kaydettiğine işaret ederek, özellikle Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi, Makao Özel İdari Bölgesi ve Guangdong eyaletinden oluşan Büyük Körfez Bölgesi inşasında gözle görülür ilerlemeler kaydedildiğini söyledi.

Zhao, Büyük Körfez Bölgesi inşasının uygulanmasından bu yana geçen 5 yıl içinde “1+N” politika sisteminin aşamalı olarak kurulduğuna işaret ederek, Hengqin işbirliği bölgesi gibi bir dizi işbirliği platformunun inşasının hızlandırıldığını, küresel bilimsel inovasyon merkezinin inşasının istikrarlı şekilde ilerletildiğini, Hong Kong ve Makao’da yaşayanların Çin’in ana kesiminde yaşamalarına kolaylık sağlandığını belirtti.

Çin Gıda ve Malzeme Depolama İdaresi Başkanı Cong Liang basın toplantısında Çin’de gıda güvenliğinin korunmasında kaydedilen ilerlemeler hakkında bilgi verdi. Cong, son yıllarda Çin’de gıda üretiminin büyük artış gösterdiğine işaret ederek, günümüzde Çin’in kişi başına gıda üretiminin 483.5 kiloya ulaştığını, bu sayının 400 kilo olarak belirlenen ve uluslararası toplumda genel kabul gören gıda güvenliği hattının üstünde kaldığını vurguladı.

Cong, Çin’in gıda üretim zemininin sürekli sağlamlaştırıldığına işaret ederek, tüm ülkenin ekili tarlaların toplam yüzölçümünün 127 milyondan fazla hektarı bulduğunu, gıda tedariki ve gıda depolamanın sorunsuz şekilde yürütülmekte olduğunu ifade etti.

Çin Devlet Enerji İdaresi Başkan Yardımcısı Ren Jingdong basın toplantısında Çin’deki enerji güvenliğine değindi. Ren, Çin’in enerji açısından kendi kendine yeterlilik oranının hep yüzde 80’in üstünde kaldığına işaret ederek, bunun kaliteli gelişmeye muazzam bir enerji güvencesi sağladığını söyledi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *