«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. “İnsan haklarının korunması, devlet yönetiminin önemli çalışmalarından biri”

“İnsan haklarının korunması, devlet yönetiminin önemli çalışmalarından biri”

“İnsan haklarının korunması, devlet yönetiminin önemli çalışmalarından biri”

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin’in insan haklarının korunmasını devlet yönetiminin önemli çalışmalarından biri olarak gördüğünü belirtti.

Wang Wenbin’in günlük basın toplantısında, Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) 18. Ulusal Kongresi’nden bu yana ÇKP Merkez Komitesi’nin insan haklarının korunmasını devlet yönetiminin önemli çalışmalarından biri olarak görerek, insan hakları çalışmalarında tarihi nitelikte başarıların elde edilmesini hızlandırdığını belirtti.

Wang Wenbin, “Çin’de orta halli refah toplumu inşası  kapsamlı şekilde tamamlandı ve mutlak yoksulluk sorunu çözüldü. COVID-19 salgınına karşı Çin halkının can güvenliği ve sağlığı güvence altına alındı. Çin’de ortalama yaşam süresi, 10 yıl önce 74,8 iken, şimdi ise 78,2’ye yükseldi. Çin’de dünyanın en büyük ölçekli eğitim, sosyal güvenlik ve sağlık sistemleri kuruldu.” ifadelerini kullandı.

Wang, dünyada dört dönemli ulusal insan hakları eylem planını hazırlayan ve uygulayan tek büyük ülke olan Çin’in, hukukun üstünlüğüyle halkın çeşitli haklarını koruduğunun altını çizdi.

Çin’in küresel insan hakları yönetişimine aktif olarak katıldığına işaret eden Wang, “Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nde Çin tarafından sunulan ‘Kalkınmanın Tüm İnsan Haklarından Yararlanmasına Katkısı’ ve ‘İnsan Hakları Alanında Kazan-Kazan İşbirliğini ilerletme’ karar taslakları üst üste 3 defa onaylandı. BM’nin insan hakları çalışmalarına aktif olarak katılan Çin, beş kez BM İnsan Hakları Konseyi üyesi oldu.” ifadelerine yer verdi.

Wang, uluslararası insan hakları çalışmalarının sağlıklı bir  şekilde geliştirilmesini uygulayan ve ilerleten Çin’in uluslararası toplumla birlikte küresel insan hakları yönetişiminin daha adil, makul ve kapsayıcı yönde geliştirilmesini ilerletmeye, ortak kalkınmanın gerçekleştirilmesine katkıda bulunmaya hazır olduğunu kaydetti. 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *