«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Çin’den, ortak kazançlı küresel çevre yönetişimine destek

Çin’den, ortak kazançlı küresel çevre yönetişimine destek

Çin’den, ortak kazançlı küresel çevre yönetişimine destek

Çin Ekoloji ve Çevre Bakan Yardımcısı Zhai Qing, Çin’in adil, makul ve iş birliğine dayalı ortak kazançlı bir küresel çevre yönetişim sisteminin oluşturulmasını hızlandırmaya çalıştığını söyledi.

Zhai Qing, Çin Komünist Partisi (ÇKP) 20. Ulusal Kongresi kapsamında bugün düzenlenen bir basın toplantısında, insan ve doğanın uyum içinde bir arada yaşadığı güzel bir Çin’in bayındırlık çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Zhai, geçtiğimiz on yıl boyunca, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in ekolojik medeniyet düşüncesi önderliğinde, Çin’in dağ, su, orman, tarla, göl, otlak ve çölleri entegre bir şekilde koruma ve yönetmede ısrar ettiğini belirtti.

Zhai, böylece Çin’deki ekolojik medeniyet inşasında ve ekolojik çevrenin korunmasında tarihsel ve kapsamlı değişikliklerin yaşandığına işaret etti.

Zhai, küresel ekolojik medeniyet inşasına katılan Çin’in, çok taraflılığı kararlı bir şekilde yerine getirmenin yanı sıra, adil, makul ve iş birliğine dayalı ortak kazançlı bir küresel çevre yönetişim sisteminin oluşturulmasını hızlandırmaya çalıştığını ve insanlığın sürdürülebilir kalkınmasına katkılarda bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *