«
  1. Anasayfa
  2. Uncategorized
  3. Kayseri’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Kayseri’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Kayseri'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Kutlama etkinlikleri kapsamında, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, valilik makamında protokol üyeleri ile bayramlaştı.

Protokol bayramlaşmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’na geçen Vali Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç ve Tuğgeneral Taşan, protokol üyelerini ve vatandaşları araç üzerinden selamladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu.

Vali Gökmen Çiçek, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yaparak, “Büyük Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak, bunu Cumhuriyet ile taçlandırdığı günün 99’uncu yıl dönümünü kutlamanın gururu içerisindeyiz.” dedi.

Programda, öğrenciler şiir okudu, gençler halk oyunları, tiyatro, karate gösterisi yaparken, Cumhuriyet tırmanışında Erciyes Dağı zirvesinde açılan Türk Bayrağı, dağ tırmanış ekibi tarafından Vali Çiçek’e takdim edildi.

Büyükşehir Belediye Bandosu tarafından konser de verilirken, kutlama programı, tören geçişi ile devam etti.

Kortejde, 2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü tarafından üretilen Rahvan, yine ilk ve tek üretilen bomba yükleme cihazı Seyit Onbaşı da geçiş yaparak, tanıtımı da yapıldı. Program, kortej geçişi ile sona erdi.

“Güzel bir bayram yaşadık”

Törenin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, “Seneye 100’üncü yılı coşkuyla kutlama anlayışı içerisinde bu sene 99’uncu yılını kutlamış olduk. Kayserimizin güzel insanlarına minnet ve teşekkür ediyorum. Bir coşku içerisinde Cumhuriyetimize, kazanımlarına, değerlerine sahip çıkma, birliği, beraberliği koruma, bayrağımıza, devletimize, milletimize sahip çıkma anlayışı içerisinde güzel bir bayram yaşadık. Daha nice yıllara diyoruz.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *