«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. KESİAD Başkanı Günel: “EYT’liler hukuki haklarını aldı, sıra işverenin desteklenmesinde”

KESİAD Başkanı Günel: “EYT’liler hukuki haklarını aldı, sıra işverenin desteklenmesinde”

KESİAD Başkanı Günel: “EYT’liler hukuki haklarını aldı, sıra işverenin desteklenmesinde”

İZMİR – 01.01.2023 – HİBYA – KESİAD’ın her ay üyeleri ile düzenlediği Perşembe Kahvaltısı’nda konuşan Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel, EYT kararını değerlendirdi. EYT’nin 1999 öncesi çalışma hayatına atılan çalışanların hukuki hakkı olduğunu ve bunun teslim edildiğini söyleyen KESİAD Başkanı Günel, “Bu mağduriyet giderildi. Şimdi sıra işverenin yükümlülüklerini yerine getirme noktasında desteklenmesinde” dedi.

Kemalpaşa Ramada Otel’de yapılan ve Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Arzu Külahçıoğlu, Kemalpaşa Emniyet Müdürü Sefer Şahin, KOSBİ Bölge Müdürü Mükremin Zülkadiroğlu, Kemalpaşa Vergi Dairesi Vekil Müdürü Yunus Namık Yakar’ın katıldığı KESİAD Perşembe Kahvaltısı’nın açılış konuşmasını yapan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel, EYT ve resesyonun etkileri konusunda bir dizi uyarıda bulundu.

EYT ile emekliler ordusuna 2 milyon 250 bin kişinin daha katıldığını hatırlatan KESİAD Başkanı Günel, “Kanunların aleyhte geriye işlememe prensibi dolayısıyla EYT’lilerin haklı bir mağduriyeti vardı, bunun giderildiğini gördük. Ancak ortaya çıkan tazminat ve nitelikli iş gücünün kaybını önlemek amacıyla işverenin teşvikler ile desteklenmesi gerekiyor. KGF eliyle çıkarılacak olan destek son derece önemli” dedi.

Günel: “İşten çıkarmalar başladı”

Yaz başından beri bir resesyon içinde olduklarını ve bunun etkilerini yıl sonunda daha yıkıcı olarak hissetmeye başladıklarını söyleyen Günel, “Bölgemizde üç haneli sayılara ulaşan işten çıkarmalar duyuyoruz. Resesyonun böyle bir etkisi var. Bu olumsuz durumun etkilerini azaltmak adına işverene verilecek destekler eskisinden daha fazla önem arz ediyor. İç piyasanın canlandırılması ve finansal koşulların güçlendirilmesi seçim dönemine girdiğimiz bu süreçte daha da önemli” dedi.

Birikim Plus’dan sunum

Açılış konuşmalarının ardından Yaşar Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Çağrı Bulut güncel ekonomik değerlendirmelerde bulunurken, Birikim Plus Sigorta Aracılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yanardağ bireysel emeklilik ve yatırım fonları hakkında sanayicilere bir sunum yaptı. 


Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *