«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Çin küresel biyogüvenlik yönetişimini daha da ilerletecek

Çin küresel biyogüvenlik yönetişimini daha da ilerletecek

Çin küresel biyogüvenlik yönetişimini daha da ilerletecek

Çin’in evrensel güvenlik ve ortak kalkınmaya daha fazla katkıda bulunmayı amaçlayan küresel biyogüvenlik yönetişimini daha da ilerletmek için uluslararası toplumla çalışmaya devam edeceği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mao Ning, 16 Aralık’ta Cenevre’de sona eren Biyolojik Silahlar Sözleşmesi Dokuzuncu Gözden Geçirme Konferansı’yla (BWC) ilgili olarak konferansın küresel biyogüvenlik durumu ve BWC’nin uygulanması konusunda kapsamlı bir inceleme yürüttüğünü belirtti. Sözcü dün yaptığı açıklamada ayrıca konferansta kabul edilen nihai sonuç belgesinin Sözleşme’nin etkinliğini daha da artırdığını, yasal olarak bağlayıcı önlemlerin formüle edilmesi gibi yollarla BWC’nin tam uyumunu teşvik ettiğini ve bir çalışma grubu kurulmasına karar verildiğini anlattı.

Sözcü Mao, bu konferans ve sonuçlarının, uluslararası toplumun ortak çıkarlarıyla uyumlu olan küresel biyogüvenlik yönetişiminde önemli ilerlemeye işaret ettiğini belirterek, Çin’in bunu memnuniyetle karşıladığını söyledi. Mao, Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in Küresel Güvenlik Girişimi’ni sunarken, Çin’in hem geleneksel hem de geleneksel olmayan alanlarda güvenliği korumaya bağlı kalması ve biyogüvenlik de dahil olmak üzere küresel zorluklar üzerinde birlikte çalışması gerektiğini vurguladığına işaret etti.

Mao, Çin’in BWC uyumluluğunu sağlamak, biyo-teknolojinin barışçıl kullanımını teşvik etmek ve biyo-teknolojiyi daha kapsayıcı hale getirmek için bir doğrulama mekanizması kurmayı önerdiğini ifade etti.

Sözcü, “bu öneriler, taraf devletler, özellikle gelişmekte olan ülkelerin ortak iradesini yansıtıyor” diye konuştu. Sözcü ayrıca, Çin’in önerisiyle hazırlanan ve bilim insanlarının davranış kuralları olarak kabul edilen Tianjin Biyogüvenlik Yönergeleri’nin geniş destek aldığını söyledi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *