«
  1. Anasayfa
  2. Uncategorized
  3. Neden İlaçlama Yaptırmalıyım?

Neden İlaçlama Yaptırmalıyım?

Neden İlaçlama Yaptırmalıyım?

Böcek ilaçlama istanbul halk arasında bilinen veya bilinmeyen çok önemli bir işlemdir. Teknik olarak doğru ilaçlama firmalarının ve doğru kişilerin yapması gereken bir husustur. Aksi halde sonuçları çok ağır olabilir ve farklı neticelerle sonuçlanabilir. Bu bağlamda firma seçiminde çok dikkat edilmelidir. Özellikle firmanın Sağlık Bakanlığı ruhsatı, Tse belgesi, Mesul Müdür belgesi ve Biyosidal uygulayıcı belgesi mutlaka sorulmalıdır. En az bu belgelere sahip olmayan hiçbir firmadan haşere ilaçlama hizmeti alınmamalıdır. Böcek sorununuz biterken bir yandan da sağlığınızı kaybetmeniz kötü firmaların ilaçlama yapması sonucu kaçınılmaz olacaktır. Ön açıklama yaptıktan sonra birkaç alt başlıkta nelere dikkat edilmeli ne tür haşereler sık görülür, ilaçlama öncesi ve sonrası neler yapılmalı ve uygulama yöntemleri gibi bilgileri sizlerle paylaşacağız.

İlaçlama Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

1- Doğru firma seçimi

2- Doğru uygulama yapılması

3- Haşere tespiti

4- Uygulama dozu

5- Uygulama periyodu

Sonrası İçin Yapılması Gerekenler

1- Temizlik yapılıp yapılmaması bilgisi

2- Alanda haşerenin yuvalandığı yerlerin ve ya açıklık olan alanların kapatılması

3- İlaçlama sonrası bir süre beklemek

Yukarıda saymış olduğumuz maddeler ortalama bir haşere sorunu için dikkat edilmesi gerekenleri kapsamaktadır. Tabi bu maddeler çok daha fazla arttırabilir ama genel olarak müşterilerin bilmesi gerekenler hususunda bunlar yeterli olacaktır.

Uygulama Yöntemleri

1- Fare için: Kemirgen istasyonu , canlı yakalama bazı alanlarda açık yemleme

2- Hamamböceği ve türevleri: Jel ilaçlama

3- Tahtakurusu: Kokulu ilaçlama püskürtme ve dumanlama şeklinde uygulama

4-  Sinek İlaçlama: Sisleme yöntemi veya gıda işletmelerinde reziduel ya da cihaz takılması

5- Yürüyen haşere için (akrep, örümcek karınca vb ) Sıvı reziduel ilaçlama

Yukarıda saymış olduğumuz bilgiler genel olarak çoğu haşereyi kapsayacak nitelikte olup daha da detaylandırabilir. Fakat bu bilgiler siz değerli okurlarımız için yeterli olacaktır.

İstanbul’da görülen haşere türleri

1- Akrep

2- Hamamböceği

3- Fare

4- Sinek

5- Tahtakurusu

6- Uyuz ve türevleri

Yukarıda saymış olduğumuz haşere Türleri bazılarına örnek olarak verilmiş olup diğer haşere türlerinin görünmediği anlamına gelmez. Kırsal alanlarda görülen haşere türleri ile yerleşim alanlarında görülen haşere türleri farklılık göstermektedir. Bu sebeple haşere türünün doğru tespiti çok önemlidir.

Detaylı bir yazı dilimiz döndüğünce yazdıktan sonra daha detaylı bilgi almak için sizlere güvendiğimiz ilaçlama firmalarının linklerini bırakmak isteriz. Bizde bu bilgileri kendilerinden alıp yazıya dökmek istedik.

Kaynak:

https://www.metkimbocekilaclama.com/ En doğru bilgiyi alabileceğiniz ve tüm Türkiye’ye çalışan bu firmadan detaylı bilgi alablir. Hem kaliteli hizmet hem ilaçlama fiyatlarında uygunlu ve garantili olarak işlem yaptırabilirsiniz. Metkim böcek ilaçlama firması benimde tercih ettiğim ve kaliteli böcek ilaçlama hizmeti sunan firmadır. İstanbul genelinde istediğiniz zaman hizmet alabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *