«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Öne çıkan şirket haberleri

Öne çıkan şirket haberleri

Öne çıkan şirket haberleri

-AMD dün açıkladığı bilançosunda hisse başına kar 0.67 dolar açıklanırken beklentiler hisse başına karın 0.69 dolar gelmesi yönündeydi. 3 çeyrekte gelirler 5.65 milyar dolarlık beklentinin altında 5.56 milyar dolar açıklandı. AMD Başkanı ve CEO’su Dr. Lisa Su, “Üçüncü çeyrek sonuçları, zayıflayan PC pazarı ve PC tedarik zinciri genelinde önemli stok azaltma eylemleri nedeniyle beklentilerimizin altında geldi” derken CEO Dr. Lisa, “Zorlu makro ortama rağmen, veri merkezimizin, yerleşik ve oyun konsolu ürünlerimizin artan satışları sayesinde yıllık bazda %29 gelir artışı sağladık.” diye konuştu. Şirket hisseleri gelen açıklamalar sonrasında kötü bilançoya rağmen ABD seans öncesi alıcılı seyrediyor.

-Booking, bugün 3 çeyrek bilanço verilerini açıklayacak. Hisse başına karın 49.52 dolar açıklanması beklenirken şirket gelirinin ise 5.91 milyar dolar geleceği öngörülmekte.

-Qualcomm, bugün 4 çeyrek bilanço verilerini açıklayacak. Hisse başına karın 3.13 dolar açıklanması beklenirken şirket gelirinin ise 11.32 milyar dolar geleceği öngörülmekte.

-Lockheed Martin şirketi, Donanmaiçin 581,18 milyon dolarlık sözleşme imzaladığını duyurdu.

Lockheed Martin, daha önce verilen ve duyurulan fiyat dışı mektup sözleşmesi N0003022C0100’e 581,18 milyon dolarlık sabit fiyat teşvik ücreti, maliyet artı teşvik ücreti ve maliyet artı sabit ücret değişikliği verdi. Trident II (D5) füze üretimi ve konuşlandırılmış sistemler desteğiğini içerdiğini duyurdu. Bu sözleşme ile, Birleşik Krallık’a yapılan bir yabancı askeri satıştan da yararlanıldığı ifade edilirken işin 30 Eylül 2027’de tamamlanması bekleniyor.

-Tesla, ABD’den sonra ikinci en büyük pazarındaki satış ve hizmet stratejisini ayarlamak amacıyla

geçen hafta sonlarında Pekin’in lüks bir şehir alışveriş merkezi olan Parkview Green’deki amiral gemisi showroom’unu kapattığını bildirdi.

-Bloomberg News’in bildirdiğine göre CVS Health Corp, Walgreens Boots Alliance Inc ve Walmart Inc, zincirleri opioid ağrı kesicilerine ilişkin binlerce eyalet ve yerel hükümet düzeyindeki davalarda uzlaşma için geçici olarak 12 milyar dolardan fazla ödemeyi kabul etti, Habere göre, önerilen anlaşma CVS’nin 4,9 milyar dolar, Walgreens’in en az 4 milyar dolar ve Walmart’ın 3 milyar dolar ödemesini gerektiriyor.

-Microsoft Corp Başkanı Brad Smith Reuters’e verdiği demeçte, binlerce işletmenin çalışanlarını sürdürülebilirlik konusunda eğitmeye başlamadıkları sürece iklim değişikliğiyle mücadele taahhütlerini yerine getiremeyeceklerini söyledi. Şirketin bugün yayınladığı bir rapordan önce konuşan Smith, karbon muhasebesi gibi konulardaki ortak talimatın, CO2 emisyonlarını azaltma sözü veren yaklaşık 3.9 şirket için çok parçalı olduğunu söyledi. Smith, Microsoft’un sürdürülebilirlik çalışan sayısını son üç yılda büyük ölçüde yalnızca 30’dan yaklaşık 250 çalışana çıkarmasına rağmen, karbon azaltma hedeflerini yerine getirmek için doğru iş gücüne sahip olmanın bir zorluk olmaya devam ettiğini belirtti.

Tesla (TSLA)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 230.16 seviyesinin kırılması halinde önce 237.32 ve arkasından 249.7 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 222.83 desteğinin altında önce 217.47 ve arkasından 209.77 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hisse dün mor ile gösterdiğimiz trend çizgisini zorladı ancak kıramadı. Bugünde seans öncesi satıcılı seyrediyor. 209.77 seviyesi kırılmadıkça alış eğiliminin devamı gelebilir. Ancak bu desteğin kırılması halinde satışlar ön plana çıkabilir.

Advanced Micro Devices (AMD)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 64 seviyesinin kırılması halinde önce 66.61 ve arkasından 67.68 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 62 desteğinin altında önce 60.7 ve arkasından 59.3 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hisse dün gelen kötü bilançoya rağmen pozitif açıklamaların etkisiyle ABD seansı öncesi alıcılı seyrediyor. Hissede bugün 59.39 seviyesini takip ediyor olacağız. Bu seviyenin üzerinde halen alış baskısı altında olan hissede bu seviyenin kırılması halinde satışlar ön plana çıkabilir.

Qualcomm (QCOM)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 119.37 seviyesinin kırılması halinde önce 120.75 ve arkasından 123.91 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 116.8 desteğinin altında önce 114.7 ve arkasından 112.5 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hisse bugün açıklanacak bilanço öncesi alıcılı seyrediyor. Hissede bugün 112.5 seviyesini takip ediyor olacağız. Bu seviyenin üzerinde halen alış baskısı altında olan hissede bu seviyenin kırılması halinde satışlar ön plana çıkabilir.

Booking Holdings (BKNG)

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 1894 seviyesinin kırılması halinde önce 1926 ve arkasından 1984 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 1848 desteğinin altında önce 1815 ve arkasından 1765 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NOT: Hisse bu akşam gelecek bilanço öncesi satıcılı seyrediyor. Hissede bugün 1815 seviyesini takip ediyor olacağız. Bu seviyenin üzerinde halen alış baskısı altında olan hisse özellikle yukarıda kanal tepesi olan 1926 seviyesini kırar ise alış baskısını kuvvetlendirebilir.

Kaynak: İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *