«
  1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Örnek Dönüşüm ‘Millet Bahçesi’ ile Taçlanıyor

Örnek Dönüşüm ‘Millet Bahçesi’ ile Taçlanıyor

ornek-donusum-millet-bahcesi-ile-taclaniyor.jpg

Osmangazi Belediyesi’nin Soğanlı Mahallesi’nde hayata geçirdiği örnek kentsel dönüşüm, 100 bin metrekarelik alanda inşa edilen ‘Soğanlı Millet Bahçesi’ ile taçlanıyor. Çok amaçlı etkinlik alanları, gezinti, yürüyüş, bisiklet ve koşu yolları, tematik bahçeler, çocuk oyun alanı, spor sahaları ve millet kıraathanesi gibi sosyal alanların yer alacağı Millet Bahçesindeki altyapı çalışmaları tamamlandı.

 

Osmangazi Belediyesi, inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam eden Soğanlı Millet Bahçesi ile sadece Osmangazi’ye değil, tüm Bursa’ya en özgün yeşil alanlarından birini sunmaya hazırlanıyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğinde inşa edilecek Soğanlı Millet Bahçesi’nde peyzaj ve toprak serim çalışmaları devam ediyor.

 

İçerisinde çok amaçlı etkinlik alanları, gezinti, yürüyüş, bisiklet ve koşu yolları, meyve bahçeleri, ses ve koku bahçeleri, tematik bahçeler, piknik alanları, performans alanları, açık hava sergi alanları, koruluk ve çim alanlar, çocuk oyun alanı, oturma ve dinlenme alanları, açık otopark alanları, kondisyon sahası, futbol, basketbol ve voleybol sahaları ve millet kıraathanesinin yer alacağı Soğanlı Millet Bahçesi, yeşiliyle ve sosyal donatıları ile Bursa için cazibe merkezi olacak.

 

Bursa’nın yeni yaşam alanı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Soğanlı Millet Bahçesi’nin şantiye alanını ziyaret ederek inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Zemin artı 5 kat uygulamasıyla kentsel dönüşümde örnek proje olan Soğanlı’da depreme dayanıklı, modern bir şehir ortaya çıktığını ifade eden Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi’nin kentsel dönüşüm alanı Soğanlı, hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Kentsel dönüşümle yaşanan bu dönüşüme paralel olarak 100 dönümlük bir alanda Millet Bahçesi yapıyoruz. Soğanlı bölgesine yeni bir vizyon kazandıracak Millet Bahçesi’nde altyapı çalışmalarını tamamladık. Şu anda peyzaj ve toprak serim çalışmaları başladı. Bu çalışmalarla birlikte alandaki ağaçların dikimine de başlıyoruz. TOKİ ile birlikte yürüttüğümüz Soğanlı Millet Bahçesi projemiz tamamlandığında, bölgeye değer katacak şehrimizin yeni bir yaşam alanı olacak.” dedi.

 

Dünyayı etkisi altına alan pandemi sonrası vatandaşların en çok talep ettiği projelerin başında yürüyüş ve spor yapabilecekleri alanların geldiğine vurgu yapan Başkan Mustafa Dündar, “Biz de bu talebi göz önünde bulundurarak Soğanlı Millet Bahçesi’nde farklı etaplardan oluşan spor parkurları oluşturduk. Parkımızda biri 2 bin 200, diğeri 2 bin 300 metre olmak üzere toplam 5 bin 500 metre yürüyüş, koşu ve bisiklet yolu yapıyoruz. 100 dönümlük bir alanda inşa ettiğimiz Millet Bahçesine araçları ile gelmek isteyen vatandaşlarımız için otoparkın yanı sıra park alanı içerisinde bahçe mobilyaları, kafeterya ve sosyal tesis yer alacak. Vatandaşlarımızın ailece birlikte güzel vakit geçirebilecekleri ve spor yapabilecekleri güzel bir alanı kısa süre içerisinde hizmete sunacağız.” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *