«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. “Sihai” ve “Jingjing” adlı pandalar Katar’a gidiyor

“Sihai” ve “Jingjing” adlı pandalar Katar’a gidiyor

"Sihai" ve "Jingjing" adlı pandalar Katar’a gidiyor

Katar’a gönderilecek olan “Sihai” ve “Jingjing” adlı pandaları uğurlama töreni, bugün Çin’in Ya’an Panda Koruma ve Araştırma Merkezi’nde düzenlendi. Çin-Katar panda koruma ve araştırma işbirliği başlatılırken pandalar da ilk kez Ortadoğu bölgesinde yaşayacak.

Sihai isimli dişi panda 26 Temmuz 2019 tarihinde, Jingjing isimli erkek panda ise 19 Eylül 2018 tarihinde dünyaya geldi. 

Panda merkezi, iki pandaya eşlik etmesi ve yeni çevreye uyum sağlamalarına yardımcı olması için deneyimli yetiştiricileri ve veteriner hekimleri de gönderdi.

Bir ay önce panda merkezi, karantina uyguladıkları pandaların fizik muayenelerini gerçekleştirdi, her iki pandanın da sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Katar hükümeti, panda “Sihai” ve “Jingjing”i ağırlamak için özenle bir panda evi inşa etti. İki panda ayrı ayrı klimalı oyun ve yaşam alanı sahibi olacak.

Panda koruma ve araştırma alanındaki uluslararası işbirliğini daha da geliştirmek ve nesli tükenmekte olan türlerin ve biyolojik çeşitliliğin korunmasını teşvik etmek için Çin ile Katar arasında Mayıs 2020’de panda koruma ve araştırma konusunda bir işbirliği anlaşması imzalandığı bildirildi. 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *