«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Xi’den Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva’ya kutlama mesajı

Xi’den Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva’ya kutlama mesajı

Xi'den Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva'ya kutlama mesajı

Xi mesajında Çin ve Brezilya’nın küresel çapta etkilere sahip büyük gelişmekte olan ülkeler ve önemli yeni yükselen piyasa ülkeleri olarak birbirlerinin kapsamlı stratejik ortakları olduğunu ve geniş ortak çıkarlara sahip olan iki ülkenin ortak kalkınma sorumluluklarını da üstlendiğine vurgu yaptı.

Xi, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana geçen 48 yıl boyunca iki tarafın ortak çabalarıyla ikili ilişkilerin sürekli geliştirilerek, gün geçtikçe daha da olgunlaştığını ve canlılık kazandığını hatırlattı.

Xi, “Çin-Brezilya kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerinin gelişmesine büyük önem veriyorum. Ülkelerimizin kendi somut koşullarına uygun olan kalkınma yolunu izlemesine kararlılıkla destek vermek, birbirlerinin çekirdek çıkarlarına saygı göstermek, ikili somut iş birliğini hızlandırmak, çok taraflı eşgüdüm ve iş birliğini yoğunlaştırmak, stratejik ve uzun vadeli olarak ikili kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerini yönlendirmek ve ilerletmek, iki ülke ve halklarına daha çok yarar getirmek için şahsınızla birlikte el ele vererek çaba harcamaya hazırım.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *