«
  1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. A380 ile Bengaluru’ya ilk seferini gerçekleştirdi

A380 ile Bengaluru’ya ilk seferini gerçekleştirdi

Karnataka Hükümeti İş Birliği Bakanı, Bengaluru’ya yapılan ilk A380 seferini karşıladı.

Emirates ve Havalimanı, Bengaluru’ya yapılan ilk ticari A380 seferini kutladı.

Havayolunun amiral gemisi A380, 30 Ekim’den itibaren Güney Hindistan’daki şehre sefer yapmaya başlayacak; Bangalore Emirates ağındaki iki katlı uçağın sefer yaptığı 30’dan fazla uçuş noktasına katılacak.

Emirates’in amiral gemisi A380, Güney Hindistan’da bulunan Bengaluru’daki Kempegowda Uluslararası Havalimanı’na tarihi bir iniş yaparak dünyanın en büyük yolcu uçağının ilk seferini gerçekleştirmiş oldu.

EK562 sefer sayısıyla gerçekleştirilen ve takip araçları konvoyu eşliğinde karşılanan bu özel Dubai – Bengaluru uçuşu, 30 Ekim’de başlayacak olan tarifeli A380 seferleri öncesinde şehre iniş yaptı.

EK562 sefer sayılı Emirates uçuşu Dubai Uluslararası Havalimanı’ndan 10:00’da kalkış yaparak Bengaluru’ya yerel saatle 15:40’ta vardı ve Kempegowda Uluslararası Havalimanı’nda havacılık tutkunları, medya mensupları, havacılık ve seyahat sektörlerini temsil eden özel konuklar ve diplomatik heyetler tarafından karşılandı.

Seferini 224 yolcuyla gerçekleştiren uçak, Bengaluru’daki karşılama resepsiyonunda Karnataka Hükümeti İş Birliği Bakanı S.T. Somashekar Gowda; BAE’nin Hindistan Büyükelçisi Dr. Ahmed Abdel Rahman AlBanna; Bangalore International Airport Limited (BIAL) Genel Müdürü ve CEO’su Hari Marar ve Emirates Hindistan ve Nepal Başkan Yardımcısı Mohammed Sarhan tarafından karşılandı.

Uçaktaki yolcular arasında Emirates Ticari İşler Direktörü Adnan Kazım ve Emirates Batı Asya ve Hint Okyanusu Bölgesi Ticari İlişkilerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Ahmed Khoory de yer aldı.

Emirates ve havalimanının bu ortak dönüm noktasını kutlamak adına, A380 seferine katılan VIP konuk heyetinde yer alan isimler: Riya Travels Başkanı ve Genel Müdürü GMJ Thampy; EFS Facilities Services Group CEO’su Tariq Chauhan; Al Rais Travel Genel Müdür Yardımcısı Mohamed Al Rais; Kanoo Travel Genel Müdürü Aubrey Heldt; Musafir Kurucu Ortağı ve CEO’su Sachin Gadoya; SNTTA Müdürü Sai Rattan; Travel Centre Müdürü Prakash Punjabi; ADNOC Rezervasyon ve Ziyaretçi Hizmetleri Bölümü Başkanı Noura Al Marzouqi ve ADNOC Rezervasyon Hizmetleri Amiri Azza Al Remeithi.

İkonik uçağın Bengaluru seferlerine başlaması dolayısıyla Emirates’ten övgüyle bahseden BIAL Strateji ve Gelişim Direktörü Satyaki Raghunath yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bengaluru, Emirates’in amiral gemisi A380’in Güney Hindistan’da sefer yaptığı ilk şehir oldu. Geniş gövdeli uçağın gerçekleştirdiği sefer, BLR Havalimanı’ndaki operasyon kapasitesini ve yükselen yolcu talebini de gösteriyor. Yeni A380’in Dubai-Bengaluru uçuş hattına getirdiği gelişmiş premium deneyim, sadece güçlü seyahat talebini karşılamakla kalmayacak, aynı zamanda iki pazar arasındaki trafiği de canlandıracak.”

Emirates Ticari İşler Direktörü Adnan Kazım ise şunları söyledi: “Bengaluru ve Karnataka Eyaleti ile olan özel ilişkimiz, karşılıklı büyümeye ve refaha dayanıyor ve A380’in Güney Hindistan’daki yolcular için çok önemli olan bu uçuş noktasına seferlere başlamasından mutluluk duyuyoruz. Gerçekleşen bu uçuş, şehirle aramızdaki verimli ilişkinin kanıtıdır ve bu ayın ilerleyen günlerinde tarifeli günlük A380 seferlerine başlayarak Bengaluru çıkışlı ve varışlı seyahat eden tüm yolculara tüm kabin sınıflarında amiral gemimizin deneyimini sunmak için sabırsızlanıyoruz.

“Hindistan uçuş ağımızdaki noktalara düzenlediğimiz seferlere yüksek ilgi gösteren çok büyük bir pazar ve A380 hizmetimizi ülkedeki bir noktaya daha götürdüğümüz için memnuniyet duyuyoruz.”

Sembolik karşılama töreni sonrası, Emirates kabin ekibi, en yeni dört sınıflı A380 uçağının iç tasarımını hükümet yetkililerine ve konuklara gösterdi. Emirates’in 30 Ekim’den itibaren tarifeli A380 seferlerine başlamasıyla birlikte, havayolu bu güzergâhta seferlerini Duş&Spa ve Uçak içi Dinlenme Salonu gibi ayrıcalıklı ürün ve hizmetlerinin yer aldığı kusursuz First Class hizmeti, üstün seviyede konfor ve özel alan sunan Business Class kabinleri ve geniş koltuklara sahip Economy Class ile öne çıkan üç sınıflı amiral gemisi A380 ile gerçekleştirecek.

Emirates’ten Bengaluru’ya yeni A380 seferleri

Bengaluru çıkışlı ve varışlı seyahat eden yolcular, Emirates A380 ile seyahat ederek uçağın ayrıcalıklı ürün ve hizmetlerinden daha geniş bir uçuş ağında faydalanacaklar. Emirates, Hindistan’daki ilk A380 seferini 2014 yılında Dubai-Mumbai güzergâhında gerçekleştirdi ve Bengaluru Hindistan’da ikonik uçağın sefer yaptığı ikinci şehir olacak.

Emirates’in Dubai-Bengaluru arasındaki A380 uçuşları, 30 Ekim’den itibaren EK568 ve EK569 sefer sayılarıyla gerçekleştirilecek. Günlük sefer havayolunun merkezi Dubai’den 21:25’te kalkarak ertesi gün yerel saatle 02:30’da Bengaluru’ya varacak. Dönüş uçuşu ise 04:30’da Kempegowda Uluslararası Havalimanı’ndan kalkarak 07:10’da (yerel saat ile) Dubai’ye varacak. Emirates diğer geniş gövdeli uçağı Boeing 777 ile günde iki sefer daha gerçekleştiriyor.

Hâlihazırda dünya çapında 30’dan fazla uçuş noktasına A380 ile sefer gerçekleştiren Emirates, popüler uçağını Mart 2023’e kadar 40’tan fazla uçuş noktasında hizmete sunmayı planlıyor.

Seyahat tutkunlarının uzun zamandır favorisi olmaya devam eden Emirates A380, ekstra koltuk mesafesiyle beğeni topluyor. Premium kabinlerde her bir yolcu için doğrudan koridor erişimi sunan, yatağa dönüşebilen ve kişiye özel mini bar, kişisel eşyaları koyabilmek için geniş bir alan ve üst düzey kişisel özel alan sunan şampanya rengi koltuklar yer alıyor. Yolcular ayrıca tüm kabin sınıflarında sektördeki en büyük ekranlarla havayolunun ödüllü uçak içi eğlence platformu ice’ın 5000’den fazla kanalının keyfini çıkarabilecekler.

Hindistan uçuşlarına 1985 yılında Mumbai ve Delhi’ye yaptığı tarifeli seferlerle başlayan Emirates, 2006 yılından beri Bangalore’deki yolcularına ödüllü hizmetlerini sunuyor. Emirates Hindistan’da dokuz uçuş noktasına erişim sağlarken yolcular hâlihazırda 130’dan fazla uçuş noktasının yer aldığı global uçuş ağına konforlu bir bağlantı imkânından faydalanıyor.

Biletler emirates.com adresinden, Emirates Satış Bürolarından, doğrudan veya online olarak seyahat acentelerinden satın alınabilir.

A380 ile Bengaluru’ya ilk seferini gerçekleştirdi yazısı ilk önce Gezi Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *