«
  1. Anasayfa
  2. Eğitim
  3. Gölcük Belediyesi’nde Gerçeğini Aratmayan Afet Tatbikatı

Gölcük Belediyesi’nde Gerçeğini Aratmayan Afet Tatbikatı

golcuk-belediyesinde-gercegini-aratmayan-afet-tatbikati.jpg

Gölcük Belediyesi’nde hizmet içi eğitimler kapsamında düzenlediği afet tatbikatı başarı ile tamamlandı.

 

Gölcük Belediyesi hizmet binası içerisinde düzenlenen ve yaklaşık 300 kişinin katıldığı afet acil durum müdahale ve tahliye tatbikatı gerçeğini aratmadı. Gölcük Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve İSU Genel Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen tatbikatta senaryo gereği, meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki deprem sonrasında belediye hizmet binasındaki personelin tahliyesi gerçekleştirilerek yaralılara müdahale edildi.

 

GERÇEĞİNİ ARATMAYAN AFET SENARYOSU

Yaklaşık 20 saniye süren deprem anında binada olan personel ve vatandaşlar bulundukları yerde hayat üçgeni yaparak sarsıntının sona ermesini beklediler. Deprem sonrasında çıkan yangında binada mahsur kalarak yaralanan 3 kişi ise tahliye müdürleri ve görevli amirlerin koordinesinde yapılan ilk yardım müdahalesinin ardından en yakın toplanma alanına tahliye edildi. Depremin ardından çıkan yangın ise söndürme ekiplerince müdahale edilerek söndürüldü.

 

TATBİKAT BAŞARI İLE TAMAMLANDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sivil Savunma Uzmanı Mevlüt Şen, İtfaiye İş Güvenliği Uzmanı Yasin Kaya ve İSU Sivil Savunma Uzmanı Yaşar Çelik’in koordinesinde gerçekleşen tatbikat başarı ile tamamlandı.

 

“AFET DURUMUNDA AYAKTA KALMAMIZ LAZIM”

Tatbikatın olası afete hazırlık için önemli bir eğitim olduğuna dikkat çeken Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Bu birlikte koordineli şekilde hareket edebildiğimizi gösteren bir tatbikat. Biz olası afet durumunda belediye olarak ayakta kalmamız lazım. Sadece kendimiz için değil Gölcük için gerekli bu. Eğer biz ayakta kalabilir, birbirimizle irtibatı koordineli bir şekilde sağlayabilirsek, iş makinelerini ve ekiplerimizi belirli yerlere yönlendirme imkânımız olabilecektir. Gerçeği aratmayan tatbikata katılan personelimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim ” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Haber Oku Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *